Aktywne Wpisy

czerwony_ptak +118
do wszystkich, którzy tak robią - po co dajecie lewy kierunkowskaz na rondzie ? co kogo obchodzi dokąd jedziecie ? ważne żeby poinformować kiedy się z tego ronda zjeżdża. dzisiaj napotkałem takiego delikwenta - jedzie i miga tym lewym i zjeżdża, cały czas świecąc lewym. da fak ?
#zalesie #polskiedrogi
#zalesie #polskiedrogi

Phallusimpudicus +858
1. Wrzucić tu i9 14900k, czy sprzedać całość i kupić nową płytę + Ryzena 7800x3d?
2. Ile mogę wziąć za tego procka i płytę? 3 miesięczny sprzęt z gwarancją xkom.
3. Mam zasilacz Be Quiet 850W. Biorąc pod uwagę to że intele są bardziej prądożerne to jaką max kartę graficzną mogę do tego upchnąć? A jaką max z Ryzenem? Mam chłodzenie wodne i 2 dyski na m2.
4. Czy 64gb ramu ma w ogóle sens? Lepiej 2x32 czy 4x16?
Zastosowanie kompa to w większości gry i czasem Autocad.
#pcmasterrace #komputery #hardware #gry #intel #amd #ryzen #skladamkomputer
@Blackol12: jak tylko możesz, to bierzesz x2, wersja wkładania x4 jest awaryjną, gdy kiedyś będziesz zmuszony dokładać ramu. I tak nie istnieje "quad channel" na 4 sztukach. A w DDR5 - nawet na jednej pamieci działa dual-channel (choć - na 2szt - ma dual channel lepszą wydajność, niż na jednej)
W ddr5 zauważ też, że masz też "krzywe"
co do zasilacza, 850W spokojnie styknie na 5080/7900xtx
mało co aktualnie działa lepiej na 32 niż 16 ramu jak mówimy o grach. zanim zacznie mieć sens ponad 32GB ramu to pewnie minie z 8 lat. no chyba, zę ktoś ładuje setki modów do jakichś niszowych gier
Chłodzenie mam wodne także to nie problem. I nie przeraża mnie jakoś większy rachunek za prąd.
@Blackol12: