Aktywne Wpisy
Czy jak mam pół bańki oszczędności od 3lat i nie kupując nic na giełdzie to z każdym dniem tracę dużo? Czy lepiej nie bawić się w to jak się człowiek nie zna? Co was przekonało na kupno jakiś akcji?#pytanie #gielda

lubie-sernik +28
Mam 33 lata i na Tinderze baby w moim wieku są jakieś stare. Nie pasują do mnie.
To normalne czy jestem psychiczny?
To normalne czy jestem psychiczny?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: "Kapitalizm" to tylko lekka reforma feudalizmu.
Powstał po to żeby "z chłopów" wyciągać więcej, chłop mający wolną rękę gdzie pracować i jak pracować zarobi dla ciebie więcej niż trzymany pod batem.
Tak samo jak wczesniej feudalizm i ogólnie pojęta państwowość powstały dlatego ze bardziej opłaca się mieć "swoich" chłopów pod bronią pracujących, niż z ta samą bronią w reku napadać na sąsiednią bandę ryzykując swoje życie.
+1
chociaż nie wiem po co dyskutować z mitomanami albo ćwierćinteligentami którzy fartem kapitał zarobili na różnych falach owczego pędu czyt. mierni pracownicy IT którzy przycwanili na eldorado i potem na COVID a teraz robią z siebie krezusów giełdy (do niedawna też nieruchów, ale temat polubił cisze, bo wykop gardzi)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: Pokazałeś na swoim przykładzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Screenshot_20250205_111649~2
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Statystyka jasno pokazuje, że 75% tutaj co krzyczy jak zarabia na giełdzie po prostu kłamie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Komentarz usunięty przez autora
xDD
analiza wsteczna zawsze
@mirko_anonim: Tylko ze ludzie ktorzy o tym mowia glosno maja inna motywacje niz sam podatek.
Duzo osob z #