Aktywne Wpisy

mirko_anonim +28
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +437
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: thought-this-went-with-a-lot-of-the-scenarios-in-his-videos-v0-hefebx6j7w8e1
PobierzKim jest osoba głęboko wierząca ale o poglądach gospodarczo w stronę zasiłków socjalnych i redystrybucji? KIm jest wojująca o prawa osób LGBT aktywistka wierząca w wolny rynek? Takich przykładów można by mnożyć.
to nie twoja wina, że nie zrozumiałeś.
@Tokko:
No ja nie wiem kto tu czego nie zrozumiał
To też nie twoja wina.
@Tokko:
A co do naszego chadeka, to czy chadek jest lewakiem czy prawakiem? Bo jeżeli nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, to pokazuje że podział lewak-prawak jest przestarzałym uproszczeniem. Te terminy
@Hrjk: no to wracajmy do prl-u. Co za problem.
A co do PRL to myślę że spora część Polaków jedyny problem jaki miała z PRL to ich antyklerykalizm. Gdyby się dogadali z Wyszyńskim to komuna nigdy by nie upadła.