Wpis z mikrobloga

@EnzoMolinari: to wina lewicy że jestem prawakiem a nie moja! Ja wcale im być nie chciałem i gdyby lewica była prawica to wtedy byłbym lewica głupi lewaku!
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: Wydaje mi się, że obie strony się zradykalizowały. A co więcej, wydaje mi się, że jednoosiowy bipolarny podział na lewicę i prawicę jest przestarzały i powinniśmy patrzeć na poglądy raczej jako spektrum niż proste określenia "LEWAK-PRAWAK".
Kim jest osoba głęboko wierząca ale o poglądach gospodarczo w stronę zasiłków socjalnych i redystrybucji? KIm jest wojująca o prawa osób LGBT aktywistka wierząca w wolny rynek? Takich przykładów można by mnożyć.
  • Odpowiedz
  • 17
@Worm91 poglądy rynkowe nie mają znaczenia dla nikogo poza kucami wierzącymi w korwina i ideologicznymi komunistami. Znakomita większość ludzi ma je realnie gdzieś. Żeby nie być gołosłownym to Konfederacja - prawicowa partia, która zawiera socjalistycznych narodowców, teokratyczną nieokreśloną Koronę i wolnorynkowych korwinistow. Jedyne co łączy te partie to mentalna Uganda w kwestiach światopoglądu.
  • Odpowiedz
@Worm91:

Kim jest osoba głęboko wierząca ale o poglądach gospodarczo w stronę zasiłków socjalnych i redystrybucji?
  • Odpowiedz
@Tokko: Bo ja wiem czy się wykluczają? W sumie jeśi się uprzemy to w anarchokapitalizmie (czyli najbardziej skrajnej odmianie kapitalizmu) nie ma żadnych powodów do dyskryminowania osób LGBT. Wolny rynek nie patrzy przecież na orientacje czy tożsamość płciową.
A co do naszego chadeka, to czy chadek jest lewakiem czy prawakiem? Bo jeżeli nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, to pokazuje że podział lewak-prawak jest przestarzałym uproszczeniem. Te terminy
  • Odpowiedz
poglądy rynkowe nie mają znaczenia dla nikogo poza kucami wierzącymi w korwina i ideologicznymi komunistami

@Hrjk: no to wracajmy do prl-u. Co za problem.
  • Odpowiedz
  • 6
@dafto no tak, bo to są jedyne opcje. Albo PRL albo Wolność by Korwin.

A co do PRL to myślę że spora część Polaków jedyny problem jaki miała z PRL to ich antyklerykalizm. Gdyby się dogadali z Wyszyńskim to komuna nigdy by nie upadła.
  • Odpowiedz