Wpis z mikrobloga

• 40
@1dajkon1 Ale w komentarzach pełno brunatnych ( ͡° ͜ʖ ͡°) Idźcie dalej w tą stronę, a potem zdziwienie że jak to rzyduf nie można legalnie mordować, przeklęte lewactwo xD Te argumenty z Adolfem jako socjalistą (czyli lewak xDD) można obalić w bardzo łatwy sposób. Jedna Korea też jest, według nazwy, "demokratyczna" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jedna partia w roSSji też jest "liberalno-demokratyczna". Historia pokaże że wszyscy którzy wybielają Adolfa,
  • Odpowiedz
@Gartarr: wogóle ludzie powołują się na to używając "narodowi SOCJALIŚCI" mocno akcentując słowo z tyłu, totalnie pomijając słowo z przodu, gdzie tak naprawdę przez Hitlera to było uważane de facto jako jedno słowo, i miało oznaczać rewolucyjną walkę całego zjednoczonego narodu niemieckiego, o należne mu miejsce na ziemi. Dlatego to się nazywało narodowy socjalizm, jako narodowe zjednoczenie, a nie jak kuce mówią "socjalizm czyli lewak". Socjalizm wtedy to była nowoczesna
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: ja też tak trochę myślę, że lewaki nazywając wszystkich dookoła faszystami i nazistami obudziły potwora, ale w tym jest też wina prawicy, że dały albo bardziej jeszcze powoli dają z siebie tego potwora robić, co świadczy o ich głupocie, rozemocjonowaniu i niedoedukowaniu
  • Odpowiedz
@1dajkon1: To jest problem fałszywego skanalizowania energii - ludzie są w-------i na lewactwo, a kto był wrogiem lewactwa (wtedy bolszewizmu, socjalistów, tęczowych kapitalistów)? No Hitler - zapominając o tym że Hitler co prawda robił porządki z lewactem, ale też z narodami które uważał za podludzi - których sobie zresztą arbitralnie przypisywał do podludzi/ludzi/nadludzi - ciekaw jestem jak by skończył romans Ukraińców z Hitlerem, czy dałby im jakiś specjalny status "nadludzkich
  • Odpowiedz
@djtartini1 Zgadzam się, świat nie jest czarno-biały. Kwestia aborcji wynika z faktu "czystości rasowej". Aborcja dla "czystej krwi" Niemek była zakazana, najprościej ujmując. Generalnie zgadzam się z tym, że większość tych postulatów nie miała w 100% pokrycia w rzeczywistości. W kwestii korporacjonizmu warto dodać, że współpraca państwa z korporacjami polegał też na sile roboczej - duża część pracowników to byli pracownicy przymusowi, czy jak kto woli, niewolnicy. Identyfikację z prawicą argumentuję
  • Odpowiedz
@4x80 jeśli chodzi ci i gest Muska to chyba oczywiste że nie zrobił tego przypadkiem. Potem nie wiedział jak z tego wyjść i zaczął robić jakieś dziwne fiolki
  • Odpowiedz
współpraca korporacji z państwem to dosłownie postulat każdej partii prawicowej (a raczej usłużność państwa wobec biznesu)

@Please_Remember: Ja mówię o tym, że konkretnie korporacjonizm wynaleźli włoscy faszyści (choć i tak istniało zjawisko wcześniej). Choć to nie jest pojęcie ani prawicowe, ani lewicowe, bo partie czy reżimy lewicowe je stosują tak samo (jak np. skrajnie Korea Płn czy mniej skrajnie Korea Płd. i to bez względu kto jest u władzy).
  • Odpowiedz
Rozwiniecie co ma wspólnego prawica z narodowym socjalizmem

@4x80: Przede wszystkim to, że w obu przypadkach mowa o konserwatystach. Naziści byli trzecią drogą, która krytykowała zgniły liberalny Zachód i czerwony komunizm ze wschodu.
  • Odpowiedz