Wpis z mikrobloga

@Jcmg to jest nic, takie ruchy na NQ były niezarzadko bez żadnych info. Tym barziej, ze są po takim rajdzie.

Już nie mówię o DAX-ie, żarło ostatni jako p------e dzien w dzień, a po info o cłach na UE oddali z tego tylko jakieś 150 pkt
  • Odpowiedz
@maniek74: Nie no zgoda. Walczę z tym daxem, ciężką pozycją, wszystko wyciągane, ale też wzrosty nie są jakieś niesamowite. Do BE brakuje mi 1% to wydaje mi się, ze ten tydzień spadkowy się szykuje, bo ziarno niepewności już zasiane a spółki z dax większość przychodu czerpią z US ja widzę szanse na drop do 10% na dax, chociaż męczy mnie ta pozycja i prawdopodobnie w tym tygodniu zamkne
  • Odpowiedz
@maniek74: Trochę mało danych żeby to sensownie skalkulować, bo przychody wiadomo nie wpływaja jako jedyny factor na kapitalizacje. Ale 22% to nadal dużo i na pewno wystarczająco żeby solidnie spuścić ten indeks. Dla SAPa na przykład szybko zerkając w sprawozdanie widzę, że 32% wynoszą przychody z USA. Siemens to około 28%, BMW 21%, a T-Mobile to na przykład już ponad 65%. Generalnie, gdyby taki executive order na 10% cła poszedł
  • Odpowiedz