Wpis z mikrobloga

Od 18 lutego 2025 allegro wprowadza następujące zmiany:
Z oceny sprzedającego usuniemy zgodność z opisem i obsługę kupującego, czyli obszary oceniane gwiazdkami. SPRAWDŹ

Doprecyzujemy, jak sortujemy opinie o produktach. SPRAWDŹ

@allegro_pl Wy się tam dobrze czujecie? Czy może jakieś mocne prochy na imprezach wchodzą?

Nie polecam #allegro
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksiak: nadal masz ogólnąocenę pozytywną/negatywną poprzez "kciuka". Dla mnie te gwiazdki też są bez sensu bo ludzie nie umieją korzystać ze skali, a ocena 4/5 uważana jest za negatywną.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wormditt: ale mnie ogólna nie interesuje, chcę szczegółową. Tylko allegro wywala akurat te dwie bo s--------i portal tym katalogiem i często jest problem ale po stronie allegro a nie sprzedawcy i dlatego to usuwają bo sprzedawca dostawał rykoszetem. Zamiast naprawić cały b----l to próbują wszystko zamieść pod dywan.
  • Odpowiedz
@ksiak: jak dla mnie to powinien wrócić system jak kiedyś a'la ebay. Ale mam teorię, że go usunęli, bo jak allegro wystartowało ze swoim sklepem 10 lat temu to miało tragiczne opinie ¯\(ツ)/¯ i żeby się ich pozbyć to wpadli na poroniony pomysł ważności opinii na 12 miesięcy. Katalog to też z-----y pomysł
  • Odpowiedz
@ksiak: Wywala akurat te dwie, bo tylko te dwie zostały xD
Zresztą dobrze, że wywalają ocenę gwiazdkową, bo wielu kupujących nie ogarnia ich. Nie raz oceniają dostawę kurierską dając np. 1 gwiazdkę za obsługę. Tak jakby sprzedający miał wpływ na kurierów... Ponadto oceny gwiazdkowe już od listopada 2024 nie są wliczane i nie działają. Także i tak nic nie dawały.
Zresztą zapraszam do mojego innego komentarza, który wyjaśnia czemu gwiazdki
  • Odpowiedz
@ksiak: dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią.
18 lutego usuniemy gwiazdki z oceny sprzedającego - nadal będziesz mógł wyrazić swoje zadowolenie lub niezadowolenie z zakupów u danego sprzedającego, za pomocą opcji kciuk w górę/w dół oraz komentarza.
Wprowadzamy tę zmianę, ponieważ z naszych badań wynika, że spora część kupujących uznaje gwiazdki za nieprzydatne. Polecenia są dla nich wystarczającą informacją na temat sprzedającego. Dlatego, aby uprościć proces oceny, zdecydowaliśmy
  • Odpowiedz
  • 0
Tak jakby sprzedający miał wpływ na kurierów...

@wypokpok: oczywiście, że ma, może zmienić firmę jeżeli dostanie sporo negatywów za korzystanie (tutaj wpisz dowolną nazwę firmy kurierskiej)

Wprowadzamy tę zmianę, ponieważ z naszych badań wynika

@allegro_pl: buahaha, waszych badań? Tych badań co doprowadziły do wprowadzenia katalogu? Zniszczenia wyszukiwarki? Spadku wartości giełdowej spółki? Weźcie przestańcie się kompromitować i naprawcie bagno
  • Odpowiedz
@ksiak: I tak i nie. Żeby sprzedawca mógł utrzymać Smarta musi mieć wybranych kurierów w swojej ofercie. Także sprzedawcy mają wybór które firmy kurierskie udostępniać, ale jest to pozorny wybór. Bo jak nie ma Smarta, to na allegro nie ma szans się przebić i mieć dobrej sprzedaży. Nie chodzi tu jednak o sam fakt, których kurierów oferuje, ale to, że kupujący nie rozumieją co oceniają. W tych ocenach gwiazdkowych nie
  • Odpowiedz