Wpis z mikrobloga

Siema, pracuje obecnie w CallCenter w sprzedaży i wraz z premiami potrafię wyciągnąć 9k na pełnym etacie (bardzo się staram). Dodatkowo ukończyłem studia magisterskie z finansów na UW. Niestety na tym CallCenter dalej nie ma jakiegoś super rozwoju, więc chcę zacząć się rozwijać w konkretnym kierunku, ale sam nie wiem co teraz najbardziej jest rozwojowe. W co byście poszli na moim miejscu? Jakiś audyt, czy co? Dodam, że z-------l mi nie straszny, byle by było warto.
#pracbaza #big4 #warszawa #kolchoz #korposwiat #korpo
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nerff: rozwojowe jest wszystko w czym na koniec będziesz dobry. Co bys nie wymyslił to jesli nie bedziesz dobry to i tak nikt ci nie zapłaci tyle ile bys oczekiwał. Będziesz na dnie łancucha pokarmowego kazdej branzy
  • Odpowiedz
  • 0
@asdfghjkl: Niby tak niby nie, w obsłudze klienta oraz sprzedaży na callcenter jestem praktycznie najlepszy z firmy, ale nie czuję aby to było dla mnie jakieś super rozwojowe obecnie :(
  • Odpowiedz
@nerff: bo tam na dłuższą mete masz nisko szklany sufit. Mówie tak ogólnie.
Obecnie sa takie czasy, że ludziom wmawia sie, że możesz być kazdym i robic co ci sie podoba. Jest to bullshit oczywiście. Ludzie maja różne predyspozycje i nalezy szukać swojej przyszłości tam gdzie te predyspozycje dadza ci przewagę nad innymi. Nigdy tez nie odniesiesz sukcesu w zagadnieniu którym nie jestes żywo zainteresowany także wymyslanie z czapy czym
  • Odpowiedz
@nerff: Audyt w big4 to orka - każdy znajomy narzekał, niewiele tam się nauczysz, bo wszystko mocno procesowo jest. Jak nie masz nic lepszego to można dla wpisu w CV.
  • Odpowiedz
w obsłudze klienta oraz sprzedaży na callcenter jestem praktycznie najlepszy z firmy, ale nie czuję aby to było dla mnie jakieś super rozwojowe obecnie

@nerff: coś ambitniejszego, to będzie chociażby sprzedaż b2b, może też zagraniczna, ale in-house, a nie call center i nagle już nie jesteś wśród najlepszych.
  • Odpowiedz
@nerff: idź w sprzedaż b2b. Najlepiej do firmy handlującej z korpo. Przy dobrym systemie premiowym same bonusy za sprzedaż mogą mieć 5-6 cyfr.
  • Odpowiedz
@nerff A lubisz sprzedaż? Jeśli tak, to ja bym szukała na Twoim miejscu roboty w sprzedaży usług w IT. Jak jesteś w tym dobry i znasz chociaż angielski to może być fajna pracka.
  • Odpowiedz