Aktywne Wpisy

Vexolax +29
Niedawno przyszedł mi do głowy pewien plan "emerytalny". Ciekawi mnie czy gdzieś tutaj jest jakaś luka - i jeżeli ktoś ją widzi to proszę o wyjaśnienie. Jestem początkującym w te sprawy.
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
źródło: image
Pobierz
phaxi +16
Pod tym wpisem odliczamy do 1000.
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy

On mówi, co ja zawsze chce przekazać, sztuczna inteligencja nie jest inteligencją tylko powtarza to co nauczyła się, sztuczny spryt jak on to nazwał to chyba najlepsza nazwa!
#sztucznainteligencja
- Sztuczne światło NIE jest światłem
- Sztuczne kwiaty NIE są kwiatami
- Sztuczne włosy NIE są
@_____________________:
To czym jest? XD
Definicji inteligencji jest na tyle dużo, że można dopasować to co robi AI nawet pod kilka z nich.
Przeczytaj ostatnie rozdzialy Nowego umyslu cesarza i wroc do tego materialu, ale pewnie to a ciezkie rzeczy dla Ciebie. Dodatkowo mozesz poczytac Dennetta ktory tez niezle pokazuje nature problemu (Dziwgnie wyobrazni, Od bakterii do Bacha) .
Penrose jak najbardziej top i z rigczem.
Ten stary dziad opisal ksiazke o fizyce rzeczywistosci i w stosunku do ludzi ktorzy dzisiaj zyja zjada, ich na sniadanie (Droga do rzeczywistosc), a Ty
@RandyBobandy: ale on o tym mówi cały czas i twierdzeniu Godla właśnie :D
@RandyBobandy: i po dyskusji
Ja do takich samych wniosków doszedłem do ten pan, że żeby mówić o inteligencji, to AI musiałaby coś sama wymyślić a nie bazując na tym co wymyśliliśmy my i rozmawiając o tym ze znajomymi kontrargumentowali mnie, że AI dokonała już dużo odkryć w medycynie, albo odkryła jakieś gatunki o których wcześniej człowiek nie wiedział. Z jednej strony jest w tym punkt ale z drugiej wydaje mi się, że to wciąż
@krucjan
AI nie ma kompletnie umiejętności stawiania sobie samej pytań, nie jest w stanie nic sama odkryć
co najwyżej stanowi dobre narzędzie do znajdowania wzorców w dużych zbiorach danych i w tym kontekście mówi się, że coś zostało "odkryte dzięki AI"
A kurs nazywał się: Metody Optymalizacji i Identyfikacji.
Tylko nazwa Sztuczna Inteligencja się lepiej sprzedaje niż Metody Optymalizacji i Identyfikacji.
Obecnie z tego co wiem uczą tego samego ale zmienili nazwę kursu na Sztuczna Inteligencja właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moda na nazywanie tych starych metod w IT inaczej
@krucjan: przy czym nikt tego nie robi. Chodzi po prostu o podejście, że świadomość jest w stanie się niejako wyłonić w pewnym momencie - podobnie jak pojawia się zrozumienie bardziej abstrakcyjnych konceptów. Dokładny moment, typ architektury i niezbędne dane, to już osobna kwestia. Twoja definicja świadomości jest niezła, chociaż w praktyce nawet ludzie mają ją zróżnicowaną, co
Komentarz usunięty przez autora