Aktywne Wpisy

wfyokyga +57
Żółw się zepsuł i naprawiajom 🐢🐢🐢🐢
źródło: temp_file1064089344270796998
Pobierz
LaudatorLibertatis +146
Mireczki, dzisiaj wjeżdżamy z grubym tematem. Po medialnej burzy na temat zadłużonej agencji marketingowej Roberta Lewandowskiego (STOR9) przyjrzałem się 30 spółkom naszego narodowego czempiona no i znalazłem więcej niż się spodziewałem.
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
źródło: fb1-2026-03-22-1
Pobierz

9 lat temu kupiłem mieszkanie/blizniak. To był mój pierwszy zakup i mówiąc szczerze wiele rzeczy dzisiaj bardziej bym skontrolował przy odbiorze. No ale do rzeczy… Deweloper nigdy nie wydał nikomu na osiedlu dokumentów technicznych. Mamy świadectwa energetyczne, ale nikt nie wie gdzie biegną dokładnie rury czy kable…
Mam teraz awarię i projekt byłby pomocny. Deweloper twierdzi, że nie ma tych dokumentów. Czy po takim czasie istnieje przepis, który może zmusić, nawet na drodze sądowe do wydania dokumentów? Czytałem, że coś takiego jak wydanie dokumentacji technicznie jest elementem umowy i po 6 latach ulega to przedawnieniu… No ale może ktoś bardziej obeznany w prawie budowlanym powie coś więcej? #prawo #budujzwykopem #mieszkanie #budowa #deweloper
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky