Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem studentem ponizej 26 roku zycia na UOP. Mam mozliwosc przejscia na umowe zlecenie, przechodzilibyscie dla 2000 zl? Bedzie to skok z 6k netto na uop na 8k netto na zleceniowce.
#praca #pracbaza #kiciochpyta #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: koleżanka z pracy tak przeszła. Po 3 miesiącach jak zachorowało to już przestała się cieszyć (brak L4). Teraz jak poszły zwolnienia i są cięcia kosztów w firmie to ciężko jej wrócić na umowę o pracę - a na zleceniu może stracić robotę w każdej chwili (z dnia na dzień). Dodatkowo w razie jakby chciała wziąć kredyt to banki mniej przychylnie patrzą na umowy zlecenia + brak odkładania składek emerytalnych
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sumienny-prekursor-35: Póki jesteś studentem <26 to składkami się nie martw. Do uzyskania licencjatu/inżyniera i tak nie zbierasz lat pracy na potrzeby liczenia długości urlopu (nie może się pokrywać z okresem nauki, po obronie 2 lata pracy musisz dozbierać na 26 dni urlopu). Nie posiadasz płatnego urlopu czy L4, nie przysługuje ci ZFŚS (grusza, trzynastka, premie świąteczne zależnie od firmy). Matematykę zostawiam tobie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja planuje wykorzystac zniżkę na UZ do 26 roku, już ładnych parę lat tak lecę, i uważam że bardziej mi się to opłaca. Ale jestem chory raz na rok (więc biorę urlop na faktyczny urlop, co prawda bezpłatny), także jak masz słabe zdrowie to nie polecam
  • Odpowiedz