Aktywne Wpisy

malutak9913 +567
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
Schwarzfahrer +24
Powiem wam, że ten wykop stał się syfem i to niekoniecznie z winy moderacji
Pamiętacie jak wrzucano tu codzieńnie mema co był w gorących z zółto-niebieską gąbką i napisem, że żyje tu X milionów bakterii? Codziennie w gorących, dziś to zapostujesz lecisz na czarno - jesteś ruskim agentem
Dziś każdy wpis uznaje się za ruskiego trolla, wykopki na siłe pokazują jak tu się w polsce super żyje, jak jest zajebisty rynek pracy, jak wszystko
Pamiętacie jak wrzucano tu codzieńnie mema co był w gorących z zółto-niebieską gąbką i napisem, że żyje tu X milionów bakterii? Codziennie w gorących, dziś to zapostujesz lecisz na czarno - jesteś ruskim agentem
Dziś każdy wpis uznaje się za ruskiego trolla, wykopki na siłe pokazują jak tu się w polsce super żyje, jak jest zajebisty rynek pracy, jak wszystko

Myślałem o zrobieniu kursu nauczycielskiego, teraz dyplomowany po 8 latach ma 10k brutto za 20h w szkole, więc luźno 1,5-2 takie etaty zmieścisz i kasa niewiele niżsa niż w IT (22-25k brutto na UoP wg raportów płac). Albo pielęgniarz, 3 lata studiów zaocznych i masz 20k+ na fakturze lekko. Nie wspominam już o pracach typu serwisant czegokolwiek, elektryk, hydraulik, gdzie na własnej działalności masz forey podobnie jak programista przy o wiele ciekawszej pracy (zero Hindusów, zastępowania AI, nacisków od PMów i SMów). Niestety ale w IT stawki od 4 lat stoją w miejscu albo lekko spadają, a w innych branżach były wzrosty po 50-100% i ta różnica dzisiaj jest już naprawdę niewielka. Sufit senior deva to dwie wielkomiejskie średnie krajowe tak naprawdę.
Ktoś się podzieli jakimś udanym exit planem?
#programista15k #pracait #programowanie
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@Romska_Palo_Ul_Laputa: już dawno powinieneś ewakuować się bo ta praca nie jest
@vZGLSjkzfn: trzyma mnie tylko hajs i kredyty
Nie możecie go po prostu w-----ć z pracy? Toż to wasz służący.
Nie żartuję sobie tutaj. Mój zespół już wyjebywał SMki z pracy.
@krdewra: nie, bo jesteśmy tanimi wyrobnikami z Polski, a on jest zagraniczniak i to z nim gada nasz management. Jest w zasadzie nietykalny.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: brzmi fajnie, do tego masz 2 miechy wakacji, etc. Pytanie tylko czy faktycznie szukają nauczycieli informatyki teraz, ale jest to jakiś pomysł aby uczyć ludzi. Jak byś znał jeszcze np. 2 języki
@Przypadkowy: Książkowy przykład starego autysty.