Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Poratujcie, bo ja tu ginę ;((

Background: V rok prawa, we wrześniu wstępny na adwokacką.

Uczę się póki co tylko z „Zostań Aplikantem” i średnio wychodzi mi po 60-80 punktów (zdawalność od 100 oczywiście). Próbuje przekonać się jakość do kucia ustaw ale nie wiem, czy ma to sens czy lepiej dalej z ZA korzystać.

Ile uczyliście się do egzaminu wstępnego na aplikację? I w jaki sposób?

#prawo #studia #prawnicy #prawnik

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim ziomku od prawa, nie wiesz może, gdzie mam znaleźć informacje o zawodzie doradcy restrukturyzactjnego? Co po zdanym egzaminie, otrzymaniem tytułu syndyka itp. będę bardzo wdzięczny. Możesz też mi wysłać pw
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zwolniłem się z pracy i na miesiąc przed wstępnym robiłem pytania w kółko z Becka. 121 punktów weszło.

Najważniejsza jest sumienność i powtarzalność. Ten egzamin naprawdę nie jest trudny, ale wymaga przyswojenia ogromnej ilości wiedzy na pamięć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chłopie, zmiłuj się. nie zaczynaj teraz, to jest bez sensu, mało co będziesz pamiętał w lipcu/sierpniu. przystępowałem w tym roku na adw/radc i zdałem na 134 punkty, więc myślę, że moja taktyka się sprawdzi. rób tylko testy z Zostań Aplikantem. nie czytaj ustaw, dla mnie to jest bez sensu, bo materiału jest za dużo. dłubałem co nieco w czerwcu i w lipcu, sierpień wrzesień to był ogień. jeszcze w międzyczasie
  • Odpowiedz
@StudiujeLewo jeszcze zapomniałem dodać po co robić pytania z zeszłych lat że wszystkich aplikacji. ano dlatego, że odpowiedzi są bardzo schematyczne. po 2 tygodniach rąbaniny na egzaminie wystarczyło, że przeczytałem czasami dwa pierwsze słowa danego pytania i już wiedziałem, jaka jest odpowiedź. czy ten egzamin ma sens? oczywiście, że nie - to trenowanie pamięci mięśniowej, a nie rzeczywista nauka przepisów. czy jest trudny? dla mnie tak, nie można go bagatelizować. inb4
  • Odpowiedz