Aktywne Wpisy

Neobychno +613

Sandrinia +228
Wy @wykop jesteście k---a normalni (pytanie retoryczne, choć wątpię że zrozumiecie tak trudne słowo) że usuwacie tag 20latwykopu w nieprzychylnych wam wpisach? Jasne, udawajmy że wszystko tutaj gra i jest zajebiście żeby przypadkiem reklamodawcy się nie obrazili, ale za to c--j z użytkownikami utrzymujący ten wasz ściek. To właśnie dzięki nam możecie takie ilości rogali do mordy włożyć, gdyby nie my, to nie mielibyście reklam i nie mielibyście się z czego

Hej,
czy przyznajecie się swoim dziewczynom/żonom ile zarabiacie, ile macie zaoszczędzonych pieniędzy itd?
Sytuacja wygląda tak, że miałem na głowie dwa kredyty gdy poznałem swoją dziewczynę i zarabiałem niewiele. Potem powoli wychodziłem z "kryzysu", ale nie przyznałem się do tego. Aktualnie mam spłacony kredyt hipoteczny i gotówkowy oraz wykupione auto z leasingu. Zarabiam 13 000zł miesięcznie i mam spore oszczędności, ale nie chwalę się tym. Żyję skromnie, nigdy nie obchodziło mnie to, żeby pokazywać status majątkowy na zewnątrz.
Rzecz w tym, że powoli rozmawiamy o ślubie i zastanawiam się czy powinienem jej powiedzieć, że jestem dziany.
Ona zarabia niewiele, a wydaje dużo, z wypłaty jej nie zostaje nic. Nie chcę łączyć finansów, bo mamy zupełnie inne podejścia. Ja nie potrzebuję luksusów, a wolę mieć spokój że jeśli mnie wyleją z pracy to spokojnie przeżyję z oszczędności, a dziewczyna ceni sobie doświadczenia i czasem pod koniec miesiąca pożycza ode mnie kasę, bo jej nie starcza do wypłaty.
Co robić?
#zwiazki #slub #pieniadze #finanse
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Jeśli dorosła osoba musi co jakiś czas pożyczać kasy, bo jej nie starczy, to znaczy że jest niedojrzała i tak naprawdę niedorosła.
Wątpliwe aby to się zmieniło samo z siebie. Być może czas ją skonfrontować z dorosłością?
W skrócie, niech się ogarnie, bo na tą chwilę jest słabym materiałem na żonę, czy matkę.
Może
Jak dla mnie to słabiutko, gdy ktoś nie potrafi cokolwiek oszczędzić.
@Linnior88: 13k na miesiąc to jest top10% najlepiej zarabiających Polaków. Ja zarabiam mniej, a dosłownie nie mam co z kasą robić. Ciekaw jestem ile Ty zarabiasz skoro 13k to dla ciebie ochłapy.
Polska jest bardzo tanim krajem z relatywnie niskimi podatkami, nie ma co porównywać kosztów życia w Polsce do USA, UK czy Niemiec.
Żeby w Niemczech żyć na podobnym poziomie jak w Polsce za 13 000zł, to myślę że trzeba zarabiać jakieś 6000 - 7000 euro netto. Praktycznie nikt tam tyle nie
Zmień se nick na damien frustrat bo dawno już nie widziałam żeby ktoś się tak sprul w gacie
Mógłby tak mówić jakby zarabiał tyle na dzień
Ps jeśli wierzysz że 13 k to top 1 zarobków to wierzysz w bajki , to są OFICJALNE DANE a ile ludzi kręci lody na czarno , myśl Damianek myśl to nie boli
Jeśli myślisz że każdy biznes
Polacy i Ukraińcy są podobni w tym że mogą żyć w szlamie po kostki a powiedzą że u nos to najlepi
@Linnior88: no i co zdążyłaś się już dorobić czegoś? Masz już chociaż mieszkanie? Domyślam się, że tak samo jak ponad 60% Niemców - nie.
Jak już wyżej pisałem 13 000zł netto w Polsce to są bardzo dobre zarobki, dzięki którym spokojnie można się dorobić.
I tak, dla większości Polaków jest to bycie "dzianym". Tak samo jak dla Niemców 8500
@Linnior88: powiedz mi ile ile zarabiasz, ile masz nieruchomości,
Komentarz usunięty przez autora