Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +221
30-letni koleś na wykopie: będę robić pompki i brzuszki, nigdy nie ćwiczyłem i nie byłem na siłowni.
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
źródło: temp_file3319126131157460459
Pobierz
Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

Menel przychodzi i mówi: „Co się tak męczysz? Ja na moim kartonowym CV mam tylko jedno hasło: ‘Potrzebuję drobnych’ – i zawsze działa!”.
Rekruter widząc programistę przed biurem z napisem "Will work for food in Java, Fullstack Dev" pyta bezrobotnego programisty o znajomość nowych technologii.
Bezrobotny programista: „Znam React, Angular i Vue”.
Menel z boku: „A ja znam reaktywne spojrzenia ludzi, kąt padania butelki i widok z każdej ławki w parku – i to bez żadnych kursów online!”
Programista: „Ponoć podczas kryzysu w IT trzeba się przekwalifikować. Może zostać baristą?”
Menel: „A po co? Ja i tak zawsze mam ‘kawę’ – jak ktoś postawi. I jeszcze nikt mnie nie zwolnił, bo nie ma z czego!”.
#programista15k #dowcip #programowanie #bezrobocie #bezdomnosc #cv #rekrutacja #korposwiat