Wpis z mikrobloga

@darkroman: polecam odejście od facebooka. Wkrótce będzie chyba rok jak na to g---o nie wchodzę i w żaden sposób nie korzystam i czuję się dużo zdrowszy. Żadnych szurów, januszy, pseudoekspertów xD jak chce się pośmiać z durnych opinii to wchodzę na wykop xD a facebook omijam szerokim łukiem
  • Odpowiedz
  • 2
@crystalmethh nie no, na FB to wszystko powstaje, a na wykop jest tylko przeklejane więc siłą rzeczy tam jest tego więcej. AI zniszylo już chyba całkiem tę platformę która i tak już ledwo cipiła przedtem
  • Odpowiedz
@darkroman: przyznam szczerze że mówię o samej aplikacji facebooka, bo jeśli chodzi o Messenger to stałem się niejako jego niewolnikiem. Dzwonie to ja tylko zawodowo, lub do rodziców. Bo do wszelkiej maści znajomych, kumpli etc to ja chyba nawet numerów nie mam xD
  • Odpowiedz
@straszny_cham: Bzdura. To, że Messenger jest oddzielną apką nie oznacza, że jest nzl od Facebooka. Dane są i będą powiązane z FB jeśli korzystasz z Messengera, czy tego chcesz, czy nie.
  • Odpowiedz
  • 3
@Nighthuntero: A kto powiedział że obserwuję? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież widać obok nazwy aktywny przycisk Dołącz czyli członkiem tej grupy nie jestem. Facebook sam wciska na feed takie badziewie
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678: no wiadomka, zrobiłem przeklejkę a przecież sam nie chcę żeby mi się to wyświetlało. Kurde, a co jeśli moim zachowaniem w internecie algorytm FB sprofilował mnie na starego dziada boomera, dzięki któremu po podstawieniu takiego g---o-posta dołożona będzie cegiełka to tej spirali lajków i komentarzy? eh (,)
  • Odpowiedz
@Nighthuntero

@darkroman: Mnie bardziej ciekawi czemu obserwujesz Życzenia urodzinowe na fb XDD

Nie trzeba obserwować. FB jest już na tyle martwy, że podsuwa takie pomysły użytkownikom, którzy nawet tego gówna nie chcą widzieć. Codziennie mijam kilkanaście takich postów.

A co do powodu dlaczego tak jest to wydaje mi się tylko jeden - zwiększenie popularności strony/grupy, a potem odsprzedawanie jej dalej z obserwatorami/zasiegamiz
  • Odpowiedz
@darkroman: Ahh Ă̵̧̛̫͖̯̳̮͔̜̯͉͍͙̳̳͚͚̣̝̞̦͚̜̳͈̘̘͕̙̺͙̮̞̭̳͙̻̠̘͚͖͛̊͗͊̀̏͊̎̃͂̈́̀̎̔͐͆̑͌̓́̇͑̆̂̀̿̂̑̔́̄̑̃̀̒͐́͋̀̋̒̃̅̔̇͆́͛͆̄̏̎̈́̅͂̾͒̀̀͐́͒̾̃̔́͂̐̍̑̃̐̌̐̄̅͗̿̎̊̊̆̅̌̓̑̾̆̅́́̓͑́͆͌͗͗̾̒̌͑͋̊͆̂͐̔͊̾̔̊̔͐̾͆̔͘̕̕͘͝͝͠͝͝͠͝͠͠ͅS̸̡̨̢̢̢̙͓̝̞̼̬͔̼͔̼͇̣̫̟̞͖̱̥͉͍̻̣̻̗̼͙̭̪̘̮̝͍͉̣̫̤̫͚͎̳̺̲̹̔̒͛̍̃̽͐̄̎́̄̐͆̓̈́̈́̀̌͋͌͊̈̎͋͌̊̌̍̓̊̋̅̄̈́͂͛͐̀͌͒̏̉̆̈́̅͛̑̒̏̀̕͜͝͝͝Ķ̸̨̧̛̝̻̗̳̞̭̭̲̻̦̞̮͎͔̗̜͓̥͚̙̘͕̼͉̠̪̭̫̪͉͔͖̤͚̂̂́̈̃͋͒͋̉̽̾̓̉̇̊́̈́̓̍̅̿̆̉̈̍̎͛͑͒͒͆̅͑̏̓̊̑̂̍̀̇̈́͛͐̏̓̀́̓̓̆́̂̑̓́͋̇̊̇͒̓͂̂̏̋̀͐̏͋͋̇͆̒̄̅̂̔̈́̓̈́̀͑̈́̊̀̀̎̋͆̉̌̕̚͘͘̕̕̚͘̚͘̚͜͠͠͝͝͠͝͝͠͝͝SKA LOGISSIC, mój ulubiony przewoźnik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@darkroman: na FB coraz więcej pajeetów poluje na ofiary żeby wyłudzać hajs :D

Non-stop widzę posty z grup np. SOLO TRAVELERS, gdzie top laska modelka pisze, że szuka kompana do podróży. Pod postem 2000 komentarzy i szuka potem naiwnych żeby przelać jej kasę na konto bo utknęła na lotnisku czy coś :D

Takie posty na grupach dla spedytorów, niby chce tylko życzenia, a skrzynkę ma już z------ą przez 20 samotnych
  • Odpowiedz