@Krupier z perspektywy czasu to każdy mądry, ale pamiętam, że za gnoja lubiłem Muminki, ale niestety bałem się oglądać każdy odcinek czy nie będzie buki xD
Teraz to wiem, ale jak się miało 7 czy 8 lat i było się samemu w domu podczas wieczorynki to jednak człowiek się bał jak diabli ;)
@CynicznyDlugouch: @Krupier @liga trzeba dodatkowo oddać, że akurat w polskiej wersji językowej Buka budziła szczególną grozę. Zobaczcie to zestawienie - w niektórych językach Buka skrzeczy, w niektórych jęczy, ale tylko u nas wydaje dźwięki zza grobu. Dodajcie do tego cały nastrój
Ile to ja się nasłuchałem w życiu ostrzeżeń nt. "bab" od innych facetów, znajomych, przypadkowych różnych gości, z którymi gadałem. Najpierw jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO ŚLUBIE, "ehehe młody życia nie znasz, dopiero po ślubie zobaczysz co to za ziółko".
Potem, jak to babom wali na dekiel PRZY BUDOWIE DOMU, "ehehe młody zobaczysz co znaczą baby jak zaczniecie dom budować".
Na końcu słuchałem jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO
Z perspektywy czasu jak człowiek dojrzał to inaczej patrzy na Bukę i ona wcale straszna nie była, a po prostu samotna.
@CynicznyDlugouch: @Krupier @liga trzeba dodatkowo oddać, że akurat w polskiej wersji językowej Buka budziła szczególną grozę.
Zobaczcie to zestawienie - w niektórych językach Buka skrzeczy, w niektórych jęczy, ale tylko u nas wydaje dźwięki zza grobu. Dodajcie do tego cały nastrój
@rolnik_wykopowy: Buka w ogóle nie była straszna, ale te duszki czy co to było już tak.
Teraz to wiem, ale jak się miało 7 czy 8 lat i było się samemu w domu podczas wieczorynki to jednak człowiek się bał jak diabli ;)