Aktywne Wpisy

ly000 +103
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +439
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Z perspektywy czasu jak człowiek dojrzał to inaczej patrzy na Bukę i ona wcale straszna nie była, a po prostu samotna.
Teraz to wiem, ale jak się miało 7 czy 8 lat i było się samemu w domu podczas wieczorynki to jednak człowiek się bał jak diabli ;)
@rolnik_wykopowy: Buka w ogóle nie była straszna, ale te duszki czy co to było już tak.
źródło: 1000024345
Pobierz@CynicznyDlugouch: @Krupier @liga trzeba dodatkowo oddać, że akurat w polskiej wersji językowej Buka budziła szczególną grozę.
Zobaczcie to zestawienie - w niektórych językach Buka skrzeczy, w niektórych jęczy, ale tylko u nas wydaje dźwięki zza grobu. Dodajcie do tego cały nastrój