@katopa jakbym w wieku do 35 lat cokolwiek myślał o emeryturze, to bym chyba magika popełnił, bo co to za życie. Człowiek co dopiero szkołę skończył, a już mu w głowie sranie w pampersy za pieniądze z ZUS, to nie może być prawdziwe życie
@Defined: ja nie mowie, ze masz wszystko w zyciu robic juz z zalozeniem emerytury, ale warto sie tym tematem zainteresowac wczesniej. niekoniecznie musi to byc nawet emerytura od panstwa, edukacja finansowa w tym panstwie lezy, wiekszosc nawet obligacji sie boi.
@katopa miałem na myśli państwową emeryturę wypłacaną przez ZUS, myślenie o niej to głupota w tak młodym wieku. Myślenie o finansach ogólnie i tym z czego będę żył w przyszłości, to co innego według mnie
@Przegrywek123: ale to nie jest myślenie o emeryturze państwowej z ZUS, tylko ogólnie myślenie o finansach, inwestycjach i kapitale. To są odmienne rzeczy. Na B2B masz więcej kapitału, aby robić to co pokazałeś na skrinie. Na UoP płacisz na aktualnych emerytów, a przy obecnej demografii to się zesramy a nie piramidę utrzymamy
@xqwzyts: Bk2%, wakacje kredytowe, kredyty frankowe, 13 i 14 emerytura. Państwo nie porzuci wyborców i b2biarzy uratuje, zapominasz, że mieszkasz w Polsce
@katopa: raczej chodzi o to że osoby w wieku 20 lat przy obecnej demografi na emeryturę i tak nie mają co liczyć chyba ze sami sobie uzbierają i jakoś ochronią przed inflacją.
Oczywiście nie mówię o idiotach ale zwykla osoba gdyby mogła po prostu dostać te pieniądze do ręki i kupić za to np. papiery wartościowe to wyszła by na tym o wiele lepiej (może z wyjątkiem mundurowych z wcześniejszą
@jamajskikanion: nie wiadomo czy sie demografia nie poprawi to raz. a dwa to i tak powinienes odkladac we wlasnym zakresie... sam prowadze ike i ikze + nie zrezygnowalem z ppk.
tez bym tak wolal zrobic jak piszesz, ale sytuacja jest jaka jest... w aktualnym krajobrazie anwet nieszczegolnie mam ochote na to b2b przechodzic ( ͡°͜ʖ͡°)
nie wykluczam ze w jakims okresie zycia bede funkcjonowal
@Defined: właśnie przez takich ludzi jest obowiązek emerytalny. Zawsze do emerytury jest daleko, zawsze można by coś innego zrobić z kasą, a potem ludzie gniją na ulicy i roznoszą choroby ¯\(ツ)/¯
źródło: b2b
Pobierzźródło: savings_time
PobierzChyba mamy tu typowego polskiego muzyka estradowego co będzie płakał za 40 lat że musi grać dożywotnio bo pinć złotych emerytury ma xD
Oczywiście nie mówię o idiotach ale zwykla osoba gdyby mogła po prostu dostać te pieniądze do ręki i kupić za to np. papiery wartościowe to wyszła by na tym o wiele lepiej (może z wyjątkiem mundurowych z wcześniejszą
Urlop wypoczynkowy ma charakter ochronny, co oznacza, że jego celem jest umożliwienie pracownikowi regeneracji sił.
@ByczekRozplodowy: niewolnictwo na uop - straszna rzecz
tez bym tak wolal zrobic jak piszesz, ale sytuacja jest jaka jest... w aktualnym krajobrazie anwet nieszczegolnie mam ochote na to b2b przechodzic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie wykluczam ze w jakims okresie zycia bede funkcjonowal
No właśnie na UOP nie musisz myśleć xD
źródło: xd134
Pobierz