Wpis z mikrobloga

• 50
@katopa: IT jest jak mocno rozpieszczone dziecko, sytuacja nadal dużo lepsza niż w wielu innych branżach, a Ci płaczą bo nie ma jak parę lat temu że się dostawało prace 15k z zerowymi umiejętnościami xD
  • Odpowiedz
  • 0
@katopa gościu nie może znalezc prscy za pieniadze ktore sobie wymarzyl, niech obnizy poprzeczke, rynek zweryfikowal te mityczne 15k, Banka pekla i teraz bobra na ulicy odstawia...
  • Odpowiedz
@chuy: no ludzie już słabo pamiętają jak bylo przed pandemią chyba.
Ja pracę zaczynałem od 12 zł netto na godzinę i nie miałem na jedzenie a ci tu by chcieli od razu byc milionerami xD
  • Odpowiedz
@katopa: sytuacja na rynku amerykańskim jest inna niż na rynku polskim. Dostanie entry level w usa jest bardzo trudne ponieważ większość nowych miejsc pracy jest przenoszona do innych tańszych krajów głównie Indii i Europy wschodniej. Co więcej w większych aglomeracjach na jedno ogłoszenie pracy jest +500 aplikacji. Wysyłają je ludzie po studiach, ludzie którzy zostali zwolnieni z pracy i w desperacji składają aplikację na stanowiska poniżej swoich umiejętności, ludzie z
  • Odpowiedz
@chuy: pamiętam, jak było eldorado, to każdy wykopek się śmiał, że on to śpi w pracy albo za 15k to nie wstaje z łóżka. Śmianie się z innych ludzi, że to robole, było codziennością, no to karma wraca xD
  • Odpowiedz