Aktywne Wpisy
ngfdfgdfg +3
Co to może być za tworzywo, teflon ? #majsterkowanie
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Soothsayer +43
Kiedy ostatnio mieliście na c--j ja żyję moment?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://youtu.be/vaaaKVeo71I
#knifemaking #bushcraft #survival #diy
Becut można hartowac powietrzem?
A i fajny warsztat widzę że wszystko jest nic tylko robić
Czy można tobie podesłać coś do zahartowania? Może być z bekutu
@Steevee_Handmade_Knives: tak też myślałem.
Jeszcze jedno głupie pytanko - na końcu wrzucasz to do jakiegoś bębna, po czym nóż ma ten szary kolor. Co to jest? To jakaś farba?
Większość tych „kustomowych” „hendmejdów” przypomina podkład kolejowy zaostrzony z jednej strony.
Czy to może chodzi o to „batonowanie”?
Normalny rozmiar noża obozowego to taki, którym można ciąć warzywa na plasterki bez przechylania go o 30°.
Ciężar nie powinien być większy od ciężaru jedzenia, które będzie nim przygotowywane.
Coś jak portfel nie powinien być droższy od zawartości.
Duże noże dają masę frajdy, efektownie wyglądają (stąd ich dużo na YT i wszędzie indziej) a mimo wszystko, jeśli taki nóż jest wykonany jak należy, można nim zrobić masę rzeczy. Po 2. Grubość czy też rozmiar noża nie ma wpływu na właściwości tnące. To jak nóż tnie, jest zależne od geometrii
Ja się bawię w kowalstwo, czasem zdarza mi się przekuć resor w jakiś nożyk, ale na mojej szlifierce taśmowej (sam zrobiłem), położenie prostego szlifu jest wręcz niemozliwe, bo pas lata prawo lewo xD
Okrajam filmy z wielu procesów żeby tiktokowe móżdżki były w stanie całość przetrawić bo nie może być za długa.