Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +55
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +23
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Gdy paczka jest do odbioru, dostaję:
1) Powiadomienie push z Allegro
2) Email z Allegro
3) Powiadomienie push z Inpost
4) Email z Inpost
5) SMS z Inpost
Oczywiście każde z nich mogę wyłączyć gdyby mi przeszkadzało.
Idąc za sugestią @Tym i 10 innych plusujących, założyłem konto e-doręczenia. Liczyłem na to, że system zagwarantuje mi maksymalną pewność, że nie przeoczę ważnej korespondencji z urzędu.
Co zastałem?
1) Brak weryfikacji skrzynki mailowej. Gdybym jakimś cudem zrobił tam literówkę, nikt tego nie sprawdza, maile będą szły na obcy lub nieistniejący adres, a ja g..no dostanę. Równie dobrze ktoś inny może podać mój adres email i ja nie muszę go potwierdzać. Na byle forum PhpBB by Przemo jest potwierdzanie maila. W systemie e-doręczeń nie ma.
2) Jedyną drogą powiadomienia jest... Email. I tyle. Nie ma SMS, nie ma Push, nic. Tylko email. Jak wiadomość trafi do SPAMu, skrzynka przestanie działać czy coś, to jestem w tyłku, bo nie ma żadnego innego kanału.
Nie, nie idźcie tą drogą i nie korzystajcie z lipnego systemu. Ja nie polecam.
#edoreczenia #pocztapolska
źródło: Zrzut ekranu z 2025-01-08 23-49-08
PobierzNajważniejsze to sprawdzić regulamin/przepisy czyja jest odpowiedzialność za powiadomienie.
Np. faktury papierowe są słane listem zwykłym, więc mogą zaginąć, ale wystarczy oświadczyć, że nie dotarła i nie naliczą odsetek, bo firma ma obowiązek skutecznie doręczyć. Regulamin e-faktury może być mniej korzystny.
@Tym: tak, o ile nie przegapisz tego, system takową wysyła. Z rozpędu można po prostu uznać, że skoro konto zostało założone, to wszystko jest OK.
@Tym: tak, ale to nadal jest tylko jeden kanał komunikacji
Tak w ogóle, to