Wpis z mikrobloga

#perfumy

Dzisiaj Gucci Guilty Elixir. W otwarciu wyraźna i intensywna pudrowość w połączeniu z ciepłym korzennym akordem i nutami przypraw. Jest mocne ziele angielskie i gałka muszkatołowa nadające sporej ostrości. Nuty te jednak szybko się uspokajają, a pierwszy plan przejmuje kwiat pomarańczy, dopełniony wanilią i delikatnym irysem w tle oraz ambrowym akordem. Później jest w zasadzie dosyć liniowo, zmienia się może jedynie intensywność niektórych nut.

Ogólnie są to białe kwiaty z wanilią zapodane na męsko. Nie ma dużo słodyczy, za to jest sporo pudrowości, a zapach jest dosyć ciężki i wieczorowy. Osobiście brakuje mi w nim czegoś nadającego nieco więcej świeżości, choć nie powiedziałbym że jest to zła kompozycja. Parametry są bardzo dobre, zapach trzyma się na skórze przez cały dzień a projektuje przez przynajmniej parę godzin.

Podsumowując Gucci Guilty Elixir to udane perfumy, lecz nie powiedziałbym że są najlepsze w kategorii białych kwiatów dla mężczyzn. Na pewno jednak znajdą się osoby, dla których będzie to bardzo fajna i warta kupienia pozycja. Ja osobiście się do nich nie zaliczam, lecz jest to bardziej kwestia osobistych preferencji. Ogólnie dobry zapach, z niezbyt dobrze prezentującym się flakonem 7/10.
Frufruf - #perfumy 

Dzisiaj Gucci Guilty Elixir. W otwarciu wyraźna i intensywna pud...

źródło: 375x500.84547

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wywaliłbym wanilię i mamy zajebisty zapach (czyli reflection man xD)

@misioneos: czy ja wiem.. Ostatnio sprawdzałem na skórze i jednak ten Reflection AŻ takiej roboty nie robi, z całej trójki najlepiej wychodzi Pegasus z migdałem
  • Odpowiedz