Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 21
precyzyjny-wizjoner-34: Gość zachowuje się jak taki typowy chlop z prawie zerową inteligencją emocjonalną. Jeśli chcesz mieć w domu osobę-dziecko, kolo której będziesz chodzić na palcach, żeby przypadkiem się nie obrazilo (albo i gorzej - niestety, niestabilnie emocjonalny facet nadal jest silniejszy fizycznie, co jest tragedią), to zostań z nim. W przeciwnym wypadku pora się rozstać. Niestety, takich mężczyzn jest więcej.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moim zdaniem to musi być zarzutka, a jak nie to ja bym spierdzelał bo typ jest dziwny. pierwsze poznanie z rodziną, a matka wyjeżdża z tekstem żeby o spadku była i się dogadali? Chłop zostawia Cię samą i strzela humorki..
No co Ty, nie poważne to wszystko i absurdalne.
  • Odpowiedz
  • 11
@mirko_anonim
Chłop ma dużo uraz i zaszłości do (przynajmniej) matki.
Jeśli jest z Tobą to znalazł w tym związku lepszą alternatywę dla relacji z rodziną.
Tu nie jest potrzebna terapia dla par, tylko dla niego samego - takie problemy da się naprostować.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
niezłe kombo i niezły rollercaster będziesz z nim miała skoro...
Woli się kłócić z chorowitą matką zamiast cieszyć się ze wspólnych chwil (pewnie rzadko bywają takie teraz) to MEGA W CHOO SŁABO!
Terapia wydaje się spoko pomysłem, a na pewno nie szkodzi, jeśli masz wątpliwości albo chcesz się rozstać to ja na twoim miejscu traktowałbym tą terapie jako punkt wyjściowy (albo wyjdą jego/wasze problemy i się do tego ustosunkuje/cie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 9
✨️ Autor wpisu (OP): @RAMBOnaBOSO
Z matką pokłócił się o to, że ona chciała mu zapisać ten dom obok, który oglądaliśmy, wcale nie było żadnej rozmowy żeby tam miał mieszkać, nawet mówiła, że może sprzedać i mieć na wkład własny, ale do niego to nie docierało i cały czas traktował jakby był zmuszany tam zamieszkać. Jego brat się tylko z niego podsmiechiwal i mówił, że hehe to ja wezmę jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie wiem czemu wtrącasz się do jego spraw rodzinnych a to, że odszedł od stołu a ty zostałaś to jesteś małym dzieckiem, że trzeba z tobą cały czas siedzieć?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
nie pozostaje wam nic innego jak wszystkie te punkty obgadać na terapii i podjąć odpowiednią decyzję (ja również odniósłbym się do tych finansów, bo jakby nie było to jest ważna kwestia na przyszłość)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: znajdź se normalnego chłopa. Jeśli liczysz, że przemęczysz się z nim, żeby chapnąć trochę tego spadku, to droga wolna, ale niemal pewny masz popularny obecnie scenariusz życia - dziecko lub kilka, rozwód, próba znalezienia na tinderze kogoś normalnego, z tym że nikt normalny takiej nie chce, i będziesz stałe wykorzystywana, stoczysz się w patologię. Nie rozumiem tego, chociaż taki trend jest bardzo popularny, nie wiem, może i jest w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim mmm typ czepialsko-obrażalski jak mój były, delicje wśród wszelkiego typu spierdoksów. Nawet tematy finansowe były podobne. Daruj sobie wspólną terapię i znajdź sobie normalnego chłopaka, serdecznie polecam to rozwiązanie, człowiek zyskuje taki spokój i równowagę wewnętrzną że chwilami aż ciężko uwierzyć jak źle kiedyś pozwalał się traktować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a ja mam taka zasadę: jak chłop komunikuje się z matką i siostrami tak będzie komunikował się z Tobą w przyszłości. I chodzi o kulturalne dyskusje oraz kulturalne odmowy oraz kulturalne stawianie granic. Więc będzie podobnie reagował na spory z Tobą.
  • Odpowiedz