Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy

niepokojące jest to że ty się za niego wstydzisz, za jego zachowania w stos do matki i brata., chociaż jako osoba z zewnątrz powinnaś mieć większy dystans i co najwyżej śmiać się z tego szyderczo
może też znasz podobne zagrywki ze swojej rodziny?
@mirko_anonim: sprytny ten twój chłop :p ewidentnie coś mu dolega¯\(ツ)/¯
poza tym to nie jest żadna dynamika relacji w rodzinie, tylko on jest po prostu walnięty na łeb.
@mirko_anonim: xDDDDDD
Nie napisałam, bo cała akcja to skupienie się na negatywnej sytuacji. A zaczęliśmy być razem bo mamy wspólne hobby i temat do rozmów (gry komputerowe, planszowe), podobne poczucie humoru, on generalnie dba o mnie jak jestem chora, albo robi zwykłe miłe rzeczy typu kupi mi podpaski w sklepie, co dla niektórych chłopów byłoby wstydliwe, oboje mamy podobne poglądy na kwestie wiary (ateistka i agnostyk) oraz
źródło: comment_PYM70ClbsUMgMDa5cRiztcwBkvwMfHAR
Pobierz@wstanczyk: bo to klasyczna dynamika faceta buca i zahukanej kobiety. kłótni jest mało bo ona ulega (on grozi zakończeniem zwiazku, a ona się boi odezwać xd daje do myślenia). jak już kłótnia wybucha to chłop jej robi taką imbę, że jeszcze bardziej ryje jej to beret.
czasami na filmikach z agresywnymi kierowcami widać jak dynamika takich związków wygląda po bardzo wielu latach np. emocjonalnie
@mirko_anonim: przecież to tak jakby się wstydzić kupić papier toaletowy bo jeszcze ktoś pomyśli ze się SRA xDDD
@mirko_anonim: Brzmi jakby te warunki spełniały miliony chłopów i glovo do opcjonalnych