Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
MechanicznaPitaja +153
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Dowiedziałem się, że "polityka bezpieczeństwa" zabrania tunelowania przez SSH i używania niestandardowych portów (mimo że mój node lata tam na jakichs chińskich portach 19316 bo „port 8080 jest zajęty przez innego użytkownika).
Super, szkoda, że w 2025 roku konfiguracja serwera to nadal jakiś mroczny rytuał. Na pytanie o droższą opcję serwera lub przyznanie uprawnień w DirectAdmin – odpowiedź klasyczna: nie da się. I proponują dodanie dns albo zmianę htaccess xD
Zna ktoś hosting, który potrafi coś więcej niż "nie, bo nie"? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#hostline #hosting #webdev #sysadmin #devops #ssh #reverseproxy #politykabezpieczenstwa #niedasie #gownowpis #kiciochpyta
@naktergal: to możesz przetunelować sobie po cloudfare
@naktergal: cofnęło Cię do 2010r? wez cloudflarę jak mówi @lolen, lub jakiś wireguard w domu i na klik w telefonie dziala wszystko i bezpieczniej bedzie
@Migfirefox fajne, ale "za trudne". Potrzebuje mieć dostęp bez vpn.
@lolen muszę zapiąć DNSa na domenie, a chce po subdomenie. Cloudflare sie nie lubi z subdomenami. Small wygląda sensownie, napiszę czy ogarną mi to.
Dziękuję ślicznie ;)