Wpis z mikrobloga

Chciałem zrobić coś niewyobrażalnego – skonfigurować Reverse Proxy na subdomenie w @hostline (wywołuje do tablicy) - kilka linijek w configu lsws. Ale nie, nie da się xD

Dowiedziałem się, że "polityka bezpieczeństwa" zabrania tunelowania przez SSH i używania niestandardowych portów (mimo że mój node lata tam na jakichs chińskich portach 19316 bo „port 8080 jest zajęty przez innego użytkownika).

Super, szkoda, że w 2025 roku konfiguracja serwera to nadal jakiś mroczny rytuał. Na pytanie o droższą opcję serwera lub przyznanie uprawnień w DirectAdmin – odpowiedź klasyczna: nie da się. I proponują dodanie dns albo zmianę htaccess xD

Zna ktoś hosting, który potrafi coś więcej niż "nie, bo nie"? ( ͡ ͜ʖ ͡)

#hostline #hosting #webdev #sysadmin #devops #ssh #reverseproxy #politykabezpieczenstwa #niedasie #gownowpis #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mmichal: nie chce przenosić dnsów. Wireguard mam i jest fajnie, gdyby nie brak możliwości szybkiego auth z intenetu.

@Migfirefox fajne, ale "za trudne". Potrzebuje mieć dostęp bez vpn.

@lolen muszę zapiąć DNSa na domenie, a chce po subdomenie. Cloudflare sie nie lubi z subdomenami. Small wygląda sensownie, napiszę czy ogarną mi to.

Dziękuję ślicznie ;)
  • Odpowiedz