Aktywne Wpisy

francuskie +53
Paliwo 3x taniej niż w Polsce, na każdym przejściu dla pieszych liczniki czasu albo smutna buźka, jeśli nie można przechodzić. Gdzie tak fajnie? To Kazachstan, który odwiedziliśmy kilka dni temu w ramach kolejnej wyprawy.
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
źródło: kaza
Pobierz
kutmen2 +72
Pierwszy raz w życiu tankowałem ON po 9.06zł. Dziękuję panu premierowi, ministrom i wszystkim, którzy mają na to wpływ. Brat jest w delegacji u pepiczków i tankuje ponad złotówkę taniej. Uśmiecham się i robię swoje.

źródło: temp_file3801702662339686803
Pobierz1. Kiedyś za tą fotowooltaike zapłaciliśmy więc ta inwestycja jakoś sie rozkłada na kazda wyprodukowaną kWh
2. NIe bierze isę pod uwage utraty wartości. Tesla Y którą kupiłem we wrześniu 2022 kosztowała ~335tys, rok pożniej była warta ~240, po 2 latach ~170tys. A w drugim roku
Jak ktoś nie jeździ 50,000 km rocznie to żadna różnica czy coś ma 7 czy 10 l spalania.
Od segmentu C w górę ciężko coś kupić drożej, wręcz przeciwnie
@Reevder: a wcześniej postoje w kolejce do jest ej ładowarki w okolicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Serio 50% w 2 lata? XDDD super auta
@zibizz1: Dobrze że spalinówki tylko drożeją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiotrFr: Spoko, dlatego do miasta tam gdzie elektryk jest super kupie sobie elektryczny segment E bo to okazja i będe parkował na 2 miejscach:)
Serio 50% w 2 lata? XDDD super
źródło: image
PobierzGdzie E do C? Zobacz sobie ile kosztuje polski hit sprzedaży, hybrydowa Corolla
Tak jak wyżej, ludzie odnoszą cene auta starego do dzisiejszej ceny nowego więc coraz tańsze bo auta w cennikach powodują że szybciej treści Twoje. W ostatnim roku sytuacja była odwrotna bo kupiłem za 500 nowe a teraz cena nowego 550, więc strata wartości wydaje się mniejsza.