Wpis z mikrobloga

Paliwo 3x taniej niż w Polsce, na każdym przejściu dla pieszych liczniki czasu albo smutna buźka, jeśli nie można przechodzić. Gdzie tak fajnie? To Kazachstan, który odwiedziliśmy kilka dni temu w ramach kolejnej wyprawy.
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.

#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna #ropa #ceny #francuskie
francuskie - Paliwo 3x taniej niż w Polsce, na każdym przejściu dla pieszych liczniki...

źródło: kaza

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Paliwo 3x taniej niż w Polsce

@francuskie: a przyszło ci do głowy, że to z powodu własnych złóż ropy i własnego wydobycia? W Zjednoczonych Emiratach Arabskich jest tak samo tanio ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL

@francuskie: wrzucam obrazek z Ałmaty, największego miasta Kazachstanu. Widać ultranowoczesna zabudowę, światła na przejściu dla pieszych z licznikiem czasu i
Kj5s6f2dk7s54o - >Paliwo 3x taniej niż w Polsce

@francuskie: a przyszło ci do głowy,...

źródło: 1000000246

Pobierz
  • Odpowiedz
@francuskie: srogie piguły z ta nowoczesnościa. W nur sultan i poza tandetna podróbka las Vegas w centrum nie ma tam niczego nowoczesnego. Almalaty to nawet nie skomentuje bo ktos wyżej juz to napisal
  • Odpowiedz
  • 18
@francuskie: ależ ładna kompromitacja z rana. To samo o samochodach sprzedajecie bajki jak o Kazachstanie xd. Cała ta wasza redakcja to pisze treści które się nadają do kosza. Usuńcie konto Francuskie.ru
  • Odpowiedz
@francuskie: Mogliście wybrać zupełnie inne rzeczy jak już chcieliście, a wybraliście śmieszne liczniki i cenę ropy. Serio?

Ja wiem, że nie wszyscy lubią Polskę i mamy jakieś kompleksy, ale mówić, że Kazachstan taki super to już jest przesada.
  • Odpowiedz
takie zdjęcie można zrobić dosłownie w każdym mieście w Pl

@marcinstanislaw1073: być może. To kadr ze streetview, pierwsze trafienie palcem w mapę, celowo zostawiłam nazwę ulicy i dzielnicy. Zachęcam obejrzeć Ałmaty w mapach Google i pojeździć po ulicach. Polska wyglądała tak dwie dekady temu. Pisanie o nowoczesności i rozwoju ma sens może w stosunku do Rosji, ale na pewno nie pl.
  • Odpowiedz