Wpis z mikrobloga

@Zoriuszka: ale wiesz że Reddit ma pierdyliard subredditów i w tym też prawicowe? Dużo lewaków używa Reddita to fakt, ale też dużo zwykłych apolitycznych userów którzy szukają informacji, pomocy i opinii. Reddit to będzie ostatni bastion wolny od recyklingowanego contentu AI. Nieraz się łapię na tym, że jak chcę poczytać coś co napisał prawdziwy zwykły człowiek (np. szczere opinie o czymś co chcę kupić), to dodaję "site:reddit.com" do wyszukiwania. Czy
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Moim zdaniem problem sociali jest taki, że jest już ich przesyt oraz nadmierna ilość "influencerów", którzy zalewają sociale swoimi treściami i reklamami. Oprócz tego co pisali wyżej - bańki informacyjne, boty, scamy.
  • Odpowiedz
Ciekawe, bo robiąc tak samo, w jakichś 70% przypadków sensowną odpowiedź znajduję właśnie w wątkach redditowych wyszukanych przez google ¯\(ツ)/¯

@Zgrywajac_twardziela: no ja właśnie tak samo mam z ludźmi, którzy mówią, że mają inaczej niż ja. Ja jak prosty zakolak, wpisuję hasło którego szukam. Czasem w różnych formach muszę je sformułować, ale to zmiany na poziomie mądrego dziecka z podstawy z naszych czasów. Dopóki nie szukam czegoś mega niszowego lub
  • Odpowiedz
@janusz-lece: wiadomo, że czasem źle tagują albo wcale nie dają tagów, ale jednak wpisów politycznych mam baaardzo mało, o Ukrainie i wojnie również (szkoda, bo na początku dało się poczytać merytoryczne treści o geopolityce).

Dlatego też mam ponad 800 ludzi na czarnej i jest w miarę spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zoriuszka:
Instagram, Snapchat, Pinterest & Tumblr to właściwie same obrazki wygenerowane przez AI.
TikTok jest jeszcze nieco żywy wśród dzieci, ale zaraz przyjdzie moda na co innego, więc zginie szybciej niż inne platformy
O dziwo 9gag jakoś się trzyma. Słabo ale stabilnie.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Ja z kolei nigdy nie załapię tego porównywania wykopu do reddita, bo mam wrażanie, że przy wykopie sam polski reddit jest mały, zaś w przypadku reddita anglojęzycznego, czy tam innych wersji krajowych, wymiana poglądów na jakikolwiek temat, czyli tworzenie treści nigdy nie będzie tak rozbudowane, pełne, swobodne, pozbawione konieczności niezaznajomionym ludziom z zewnątrz każdorazowego, wstępnego nakreślania sprawy ze względu na ich brak znajomości wspólnego kodu kulturowego, jak to jest
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: na szczęście znalazłem forum z ciekawymi artykułami (z możliwością dobrego tłumaczenia na jez. polski) i trzyma się dobrze, choć Polacy robacy co niektórzy na nim krzyczą o ruskich botach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
#reddit - Odpowiednik Twittera tylko dla lewej strony politycznej, na głównej wyzywanie osób hetero czy „cis” przez czarnych i lgbt to norma dnia codziennego.

@Zoriuszka: bez przesady, jest tam pełno wartościowych treści, szczególnie w subredditach technologicznych
  • Odpowiedz
"Upadek Wykopu" - odc. 2137 ¯\(ツ)/¯

@paramedix: pamiętam czasy gdy w wykopalisku było 400-500 znalezisk, gdy potrzeba było min 90-100 kopnięć by trafić na główną.
teraz mamy mniej niż 200, i wystarczy jakieś 60 by wskoczyć na główną.
p0zdro
  • Odpowiedz