Wpis z mikrobloga

@Zoriuszka: To że ty nie lubisz FB to nie znaczy że umarłXD
Twitter to samo, uważasz że umarł to jest najczęściej linkowana platforma zaraz po Discordzie wszędzie. Ja mam nieodparte wrażenie że ciebie platformy społecznościowe ominęły tak jak mnie hype na pokemony.
  • Odpowiedz
@Leniek: nie napisałem nigdzie że umarły, mam namyśli iż przemija ich era, to proces. Wystarczy ponownie - zajrzeć w liczby jak spadła ilość użytkowników unikalnych Twittera od czasu kupienia go przez muska
  • Odpowiedz
"Upadek Wykopu" - odc. 2137 ¯\(ツ)/¯

@paramedix:

Wystarczy spojrzeć sobie jak rok rocznie spada liczba unikalnych użytkowników, aby zobaczyć trend

@Zoriuszka: kurna, dawniej bylo tutaj sporo roznych wesolych ziomwczkow, co pisalo jakies wlasne historyjki, listonosz, ten koles co zwiedzal afryke, pewnie masa innych o ktorych juz zapomnialem, a teraz? ukraina vs rosja, po vs pis... i to nawet mikroblog zasrany :(
  • Odpowiedz
Ostatnio tak na demokratycznych subach widziałem jak cisnęli Kamali jak i na r/conservative Muskowi...

@FrostlyMostly: Ogólnie tak, ale to zależy od moderacji i na pewno są takie, które pozwalają na więcej, ale większośc moderacji subredditów, a zwłaszcza największych jest pod jedną narrację i nie dopuszczają innych poglądów, zaś nikt tego nie pilnuje i robią co chcą bez żadnego jasnego regulaminu. Więc widzę reddit jako zbiór baniek informacyjnych na subredditach ogólnych
  • Odpowiedz
statystyka ma to do siebie że ma w dupie czyjeś przekonania i zawsze pokazuje prawdę.

@Zoriuszka: jak pójdziesz z psem na spacer, to statystycznie będziesz miał 3 nogi. I według ciebie, będzie to prawda XD . Przegiąłeś i to bardzo z definicją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
poziom tam prezentowany dawno już sięgnął dna.

@Zoriuszka: tak, no i co? ty to oceniasz ze swojego punktu widzenia osoby światłem i pewnie dojrzałem która widziała postępującą degradację tych mediów

ale dużym not-so-heavy-userom to aż tak nie przeszkadza, co najwyżej kierują się w stronę jeszcze głupszych mediów gdzie jest więcej obrazków i krótkich filmików a nie treści na której i tak się skupić nie potrafią :P
  • Odpowiedz
#reddit

@Zoriuszka: Reddit jeszcze się trzyma dzięki tematycznym subredditom... do czasu aż moderacji coś nie odwali albo społeczność przeniesie się na discorda gdzie moderacji też coś zawsze musi odwalić xD natomiast /popular /all to syf. Czasem pojawi się tam coś ciekawego ale większość to płacz o trumpa/elona albo jakieś dyskusje bo gwiazda baseballu coś tam odpowiedziała na twitterze do wpisu jakiegoś losowego prowadzącego night-show na jakimś kanale w
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Ludzie przestali ze sobą gadać bo zauważyli, że to jest nudne i prowadzi tylko do kłótni. Poszli w internety i tam znowu zaczęli ze sobą gadać z nudów i znowu zauważyli, że to jest nudne i prowadzi tylko do kłótni. I tak w kółko...
  • Odpowiedz
#instagram - synonim słowa Photoshop. Idealne życia idealnych ludzi podkoloryzowane do granic możliwości.

@Zoriuszka: jeszcze nie tak dawno narzekałem, że na instagramie masz pełno zdjęć co twoi znajomi jedli na obiad albo gdzie pojechali na wakacje, a teraz w sumie z chęcią bym taki content pooglądał. Zamiast tego same sugerowane posty/rolki typu 5 sposobów na szybsze bieganie / lepszy sen / cokolwiek, te same "pomysły" odgrywane przez kolejne
  • Odpowiedz
  • 2
@Zoriuszka where tiktok, discord i inne młodzieżowe gówna. Nic dziwnego, że dane media upadają a zastępują je inne, zwykła wymiana pokoleniowa, a im człowiek starszy tym bardziej ma w------e.
  • Odpowiedz