Wpis z mikrobloga

@ramotka: wszedłem na tę stronkę i widzę 700g białka za 110zł. No ale jest to białko "Najwyższej jakości odżywka białkowa stworzona z mleka szczęśliwych krów wypasanych na alpejskich łąkach"
A ten produkt tak na prawdę to zwykłe białko jakiego pełno na rynku, tylko skierowane dla debili którzy chcą przepłacać za mleko alpejskich krów xd
  • Odpowiedz
@ramotka: no masz białka różne ze względu na pochodzenie czyli np. z białek mleka, mieszanki białek roślinnych, jaja kurze, sojowe itd. najpopularniejsze są z mleka. I te co reklamuje dziki też są z mleka, ale gwarantuje ci że nie pochodzą od szczęśliwych alpejskich krów, żeby przepłacać czterokrotnie za to. Ot, białko jak białko.
A co do zanieczyszczeń to z innych firm też masz badania dotyczące składu, metali ciężkich itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@Judicator: @Szczuroskoczek_ dziki mówi że w tym białku są jakieś rzeczy na poprawę trawienia laktozy i jeszcze coś tam
Nawet jeśli białko takie same to czy jakieś inne białko na rynku ma w składzie takie bajery?
No i niektorzy po zjedzeniu great one narzekali na żołądek, a tutaj nie ma dodatków smakowych to może będzie dobre dla alergików i banbikow ze słabym żołądkiem
  • Odpowiedz
@ramotka: jak ktoś ma problemy z trawieniem laktozy, to zazwyczaj wystarczy, że wybierze białko oparte o izolat zamiast koncentratu białka serwatki. Analogicznie z tym, jak jakaś marka białka powoduje problemy żołądkowe (najczęściej wynika to po prostu z dodanego słodzika) i wtedy wybiera się białko innej marki albo naturalne, które też oferują niemal wszyscy producenci.
Z kolei dodatek colostrum to dość tani chwyt marketingowy, może i ma jakieś działanie, ale symboliczne
  • Odpowiedz
@ramotka: ale po tobie pojechali - jaki teraz bys wyslal rap??

@Szczuroskoczek_ to niemiło tak komuś pisać, że trolluje - bo ja tez tak mialem nie raz, iz posiadalem niepopularną opinie, inną niż wszyscy i naprawdę myslalem w inny sposob na to patrzylem, a mi pisali tak jak ty
  • Odpowiedz