@semperfidelis jest jeszcze o tym jak Trzaskowski to niebezpieczny człowiek.
Przejrzałem jego ostatnie 10 wpisów na Twitterze i no cóż, smutno to wygląda. Tylko i wyłącznie szczucie, przekręcanie faktów i przypomnienie o tym, że nie chcą wchodzić do koalicji w PiS po czym jechali spotkać się z morawieckim podczas jego 2 tygodniowego rządu
@Ogau fundacja to moze byc Gatesa, Lewandowskiego czy Orlenu, gdzie wiekszosc to sa srodki fundatorow. On organizuje koncerty ( gdzie ludzie sa oplacani ) gdzie sa bilety dobrowolne w formie wplat do puszek, inni naiwni robia mu cos w ramach wolontariatu czy oddaja dobrowolnie, organizuje szkolenia z tego zlotego melona, finansuje billboardy bokiem by potem dostac kase z rzadu. Sam bierze wynagrodzenie, to jest biznes, a nie fundacja.
@Drizztek: wiadomo, lepiej nie przyjąć kogoś na kardiologie nawet jak są łóżka, które można by wykorzystać, lepiej niech ludzie umierają niż żeby szpital wykorzystywał łóżka niezgodnie z przeznaczeniem ( ͡°͜ʖ͡°) przecież ci dyrektorzy nie zabierają tych łóżek do domu tylko kierują je w miejsce gdzie aktualnie są bardziej potrzebne.
Aż tu przychodzi Koalicja z Panem Tuskiem na białym koniu i okazuje się, że 15 dni później NFZ nie jest w stanie zapłacić, pojawiają się limity. Orlen bliski straty, bezrobocie rośnie, inflacja rośnie, wzrost gospodarczy tylko w projekcjach (czyt. urojeniach), a ludzie zaczynają narzekać
@semperfidelis: czy ja mam rozumieć, że Tusk przyszedł i w dwa tygodnie r------ł wszystkie sukcesy PiSu?
@digitalalchemist wiem, że zgodnie z akademią chłopskiego rozumu i zdrowym rozsądkiem to wydaje się najlepszą decyzją, jednak regulaminy, zasady, przepisy oraz umowy zostały zawarte z konkretnego powodu. Nie jestem specjalistą, ale domyślam się, że przekazywanie sprzętu szpitalom jest wyzwaniem pod kątem prawnym, zwłaszcza ze sprzęt jest dzierżawiony. Może WOŚP chroni się przed pozwami w ten sposób? Nie wiem.
@digitalalchemist: to zostaw otwarte i odpalone auto na dworze, przecież po co czekać na autobus, skoro jest auto, które można lepiej wykorzystać ¯\(ツ)/¯
@Judicator: jak można konfederatów promować i na nich głosować - to jest połączenie szurstwa, PiSu i ruskiej agentury posypane hasłami o jakiejś gospodarce wolnorynkowej (w której to dziedzinie nie są w stanie poskładać logicznego projektu ustawy bez błędów).
jedni to drudzy tamto a nikt nie spojrzy na to, że po prostu smutnym jest, że w tak rozwiniętym kraju dalej trzeba robić prywatne, wielkie zbiórki aby pomóc służbie zdrowia ( ͡°ʖ̯͡°)
@Hadolf_Itler: Przecież zawsze będzie brakować. Nie ważne jak rozwinięty kraj znajdziesz zawsze będą mogli dawać więcej i bardziej na swoją służbę zdrowia. Elementem ważnym Orkiestry było to że potrafiła łączyć pokolenia wszystkich
manipulacja dla głupków i tyle. Gość chyba usuwa normalne komentarze tłumaczące jego głupotę.
Najgorsze że wysryw tego wrzoda Bekowicza będzie sobie wisiał niewzruszony bo community notes na facebooku nie istnieje odkąd ten koniunkturalny pajac Zuckerberg postanowił zamienić portal w śmietnik gdzie boty i dezinformacja ma się dobrze byle sztucznie nakręcany ruch stwarzał pozory że portal nie zdycha a reklamodawcy się nie pokapowali
@Judicator po pierwsze w poprzednim roku wpłaciłem do NFZ 4 kafle a ani razu nie skorzystałem. Więc nawet jak nie wpłacam na złote melony to mam moralne prawo korzystać ze sprzętu który oni kupili.
@Amatorro zwykle jest kilka lat serwisu, np.5. Ogólnie rzecz biorąc WOŚP bardzo racjonalnie wydaje pieniądze - po to są te tematyczne akcje np. „ gramy dla oiom dziecięcych” - bo później idą masowe przetargi na przykładowo 100 inkubatorów z serwisem i gwarancją na 5 lat, a firmy ostro się w tych przetargach targują bo 100 inkubatorów to oni nie sprzedadzą w 10 lat później w skali całego kraju (biorąc również pod
@Judicator absurdalne, wg tej logiki szpital stać na sprzet WOŚP ale trzymają go w piwnicy bo nie stać ich na przeglądy xD to dyrektor takiego szpitala jest debilem do kwadratu, że bierze dzierżawę ale nie używa sprzętu tylko trzyma w piwnicy a serwis i tak musi zapewnić, niezależnie czy sprzęt pracuje czy nie, no debilizm xD
A czym innym konfederacja może lecieć jak nie brakiem wiedzy i populizmami? XD
Przejrzałem jego ostatnie 10 wpisów na Twitterze i no cóż, smutno to wygląda. Tylko i wyłącznie szczucie, przekręcanie faktów i przypomnienie o tym, że nie chcą wchodzić do koalicji w PiS po czym jechali spotkać się z morawieckim podczas jego 2 tygodniowego rządu
Sam bierze wynagrodzenie, to jest biznes, a nie fundacja.
@semperfidelis: czy ja mam rozumieć, że Tusk przyszedł i w dwa tygodnie r------ł wszystkie sukcesy PiSu?
@Hadolf_Itler: Przecież zawsze będzie brakować. Nie ważne jak rozwinięty kraj znajdziesz zawsze będą mogli dawać więcej i bardziej na swoją służbę zdrowia. Elementem ważnym Orkiestry było to że potrafiła łączyć pokolenia wszystkich
Najgorsze że wysryw tego wrzoda Bekowicza będzie sobie wisiał niewzruszony bo community notes na facebooku nie istnieje odkąd ten koniunkturalny pajac Zuckerberg postanowił zamienić portal w śmietnik gdzie boty i dezinformacja ma się dobrze byle sztucznie nakręcany ruch stwarzał pozory że portal nie zdycha a reklamodawcy się nie pokapowali
@Cinos: rozumiem, że o Caritasie też tak wszędzie piszesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cinos: możesz podać definicję fundacji, która to potwierdzi?
Pomijając, że to oczywiście nieprawda xD
A co do serwisu to z tego co kojarzę