Wpis z mikrobloga

@Pawery1: Oczywiście g---o prawda. Pisowcy kręcą na niego spiny od 15lat. Sprzęt jest przekazywany w darowiźnie (darmowej), gdzie w umowie jest, że w przypadku nieużytkowania sprzętu, nieprawidłowego użytkowania, likwidacji szpitala mają prawo darowiznę wycofać i przekazać innej placówce. Wyobraź sobie, że szpital dostaje tomograf za 3mln, a dyrektor postanawia go sprzedać bo potrzebuje kasy. Przed takimi sytuacjami trzeba się zabezpieczyć. Co do serwisowania, to pewnie prawda. Nie dziwię się, że
  • Odpowiedz
@Judicator: ale w którym miejscu jest ta manipulacja. Nie wiem. Do tej pory myślałem że WOŚP daje sprzęt do szpital i jedyne czego wymaga to tej naklejki na nim.
  • Odpowiedz
  • 45
@Pawery1 szpitale nie płacą za te dzierżawę, która musi być, żeby czasem komornik nie z-----ł sprzętu na poczet długu szpitala.
Drugi punkt to samo - jeśli sprzęt jest z WOŚP to łatwo to zidentyfikować i przecież może odmówić leczenia nim na piśmie.
  • Odpowiedz
@wolny_kot Jest kilku. Z mainstreamu Konfederacji za wartościowego uważam, mimo wszystko, Bosaka. Z tych bardziej z tyłu Pejo, ale rzadko go słychać. Wawer bardzo mi się podoba, Płaczek też ok. Tumanowicz też zwykle ok. A reszty nie słuchałem, więc nie wiem, ale myślę, że spośród całości sceny politycznej to Konfederacja jest partią najbliższą moim przekonaniem. Martwi mnie kilka kwestii, głównie swiatopogladowych, jednak daję im szansę. A to, że zbliżają się do
  • Odpowiedz
@Amatorro: PiS tak atakuje Owsiaka, bo nie mogą się podpiąć pod akcję WOŚP i kraść ile popadnie. Boli ich ile kasy przelatuje im między palcami. Zamiast wydawać kasę na potrzebujących mogliby napełnić swoje kieszenie.
  • Odpowiedz
Jako wyborca Konfederacji uważam, że Berkowicz to kompletny debil i szkodnik.

@semperfidelis: największym minusem jest to, że w Konfie jest zlepek wszystkich, byleby byli antysystemowi, wystarczy, że jeden gada bzdury to już cała Konfa obrywa.
  • Odpowiedz
@Amatorro przecież były takie przypadki, że trzeba było oddawać sprzęt za wykorzystanie niezgodnie z przeznaczeniem. Np. Jak orkiestra zbierała za oddziały geriatryczne, żeby kupić łóżka. To dyrektor przesunął łóżka z geriatrii na kardiologię, bo miał tam duże obciążenie i Owsiak je odebrał, bo jego zdaniem lepiej, żeby stały puste na geriatrii niż pomogły ludziom na kardiologii https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jurek;owsiak;zabral;sprzet;szpitalowi;w;pszczynie,163,0,1420963.html takich przykładów jest więcej, poszukaj sobie
  • Odpowiedz
@Judicator jedni to drudzy tamto a nikt nie spojrzy na to, że po prostu smutnym jest, że w tak rozwiniętym kraju dalej trzeba robić prywatne, wielkie zbiórki aby pomóc służbie zdrowia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Judicator: od czasu gdy wywalili Korwina-Mikke, czyli założyciela, Brauna wysłali do Brukseli (chociaż on sam się tam wysłał, zdobył nieprawdopodobną ilość głosów wśród młodych) to ta partia jest bardziej "anty tusk", niż partia którą zakładał Korwin i chcieli coś mówić. Dogadali się z drugimi "anty tuskami" - bo to ich łączy
  • Odpowiedz