@m-mmmm_marysia wylądują i myślę, że spokojnie i 50 będzie. Mam 500 akcji od połowy roku, średnio po 5 USD - tutaj zamykałem pozycje i otworzyłem znowu, żeby zrobić zdarzenie podatkowe - na obecną chwilę chcę płacić podatek od zysków kapitałowych bieżącymi płatnościami od klientów, żebym nie musiał likwidować pozycji.
@Kabas 50K na Finax przelałem w 2021 roku i to był start. Potem weszło XTB, klient płacący w USD i 80-90% każdych miesięcznych zarobków leciało na rynek - i tak do dzisiaj.
@takupatamta przeczytałem Finansowa Fortece Iwucia, a potem blog Szafrańskiego, gdzie polecał Finax jako opcja dla początkujących na ETF. Założyłem konto, poczytałem ich bloga i poszedł pierwszy przelew.
@takupatamta Nvidia, Amazon, Google, Microsoft, Tesla, AMD - klasyka. Ale miałem też strzały z Palantirem, IONQ, RocketLab itd. Ogólnie moje portfolio to głównie tech, bo znam branżę + ostatnio trochę strzałów w ciemno.
#onet #zegarki #heheszki Pamiętajcie jak macie zegarek za 2 tys. zł to według Onetu jesteście złodziejami i miliarderami. (polski Zegarek Błonie Polan 2)
Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo, płasko, bez obniżeń, a na jezdni co posesję robić podjazd i zjazd dla samochodów. Oczywiście łagodny, żeby sobie zawieszeń nie popsuły! ( ͡°͜ʖ͡°) #pedalarze #rower #szosa #polskiedrogi
źródło: temp_file1784526690239817627
PobierzOd ilu startowałeś na giełdzie?
Co ja robię ze swoim życiem (╯°□°)╯︵ ┻━┻