Wpis z mikrobloga

Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo, płasko, bez obniżeń, a na jezdni co posesję robić podjazd i zjazd dla samochodów. Oczywiście łagodny, żeby sobie zawieszeń nie popsuły! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pedalarze #rower #szosa #polskiedrogi
Szoser - Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo...

źródło: obraz

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

po c--j oni to obnizaja

@maszszluga: przepisy.

Ale jak by im zależało, to by zrobili na jednym poziomie. U mnie remontowali drogę, to przy okazji zrobili ścieżkę, gdzie zajebiście się jeździ, bo żadnego uskoku. A znowu bliżej centrum to są takie fale dunaju, bo przecież prezydent tam nie jeździ rowerem.
  • Odpowiedz
@Szoser: Policytujmy się. Masz tu stosunkowo nową inwestycję, pewnie nowsza niż to sławne zdjęcie z góry. Świętokrzyskie, Suchedniów, dogra na Bodzentyn, dalej w Góry Świętokrzyskie. Droga dla Pieszych i Rowerów gdzie rowerzysta powinien ustąpić pieszym, bez wyznaczonych przejazdów dla rowerzystów. Przecież to kryminał powinien być za taki projekt.
Wycu91 - @Szoser: Policytujmy się. Masz tu stosunkowo nową inwestycję, pewnie nowsza ...

źródło: Bez tytułu

Pobierz
  • Odpowiedz
@kuraku: kiedyś ktoś mi tłumaczył że jest to związane z podwyższeniami/obniżeniami terenu przy budowie drogi. Czy prawda? Nie wiem, nie jestem projektantem/inżynierem budownictwa.

Tak czy inaczej, jest to debilizm, i szkodzi wszystkim użytkownikom, bo po tym to nawet źle się chodzi.
  • Odpowiedz
olicytujmy się. Masz tu stosunkowo nową inwestycję, pewnie nowsza niż to sławne zdjęcie z góry. Świętokrzyskie, Suchedniów, dogra na Bodzentyn, dalej w Góry Świętokrzyskie. Droga dla Pieszych i Rowerów gdzie rowerzysta powinien ustąpić pieszym, bez wyznaczonych przejazdów dla rowerzystów. Przecież to kryminał powinien być za taki projekt.

@Wycu91: o, a to jest wprost niezgodne z prawem. Możesz napisać do nadzorcy, pewnie do wojewody, w sprawie złej organizacji ruchu.
  • Odpowiedz
@kuraku: Pewnie w weekend to zrobię. Lubię tam wpaść na przedłużony weekend latem. Jednego roku trafiłem na remont. Przyjeżdżam kolejnego i jakby mi ktoś napluł w twarz ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@G06DbT: rowerzyści też jeżdżą po jezdni mimo ładnych ścieżek rowerowych
ja się pytam, że skoro rowerzyści uważają, że skoro im się coś nie podoba to mogą sobie jeździć jak chcą to czy ta sama zasada dotyczy też kierowców ?
  • Odpowiedz
@Brutus66: niestety ale ja nie mogę brać odpowiedzialności za wszystkich rowerzystów, tak jak i ty nie bierzesz odpowiedzialności za wszystkich kierowców.

A ja, nawet kolarką, jak jest ścieżka (DDR, CPR), to jadę po ścieżce, żeby nie robić problemów. Ale często nie ma, i wtedy ludzie tacy jak ty, którzy nie jeżdżą na rowerze, mijają mnie na grubość kartki papieru, bo ONI SĄ KRÓLAMI SZOSY.
  • Odpowiedz
@Szoser: z powodu takich gówien wręcz unikam niektórych miejsc gdzie jest DDR bo są właśnie wjazdy na posesje + skrzyżowania gdzie nagle tracisz pierwszeństwo bo to nie przejazd rowerowy. zamiast lecieć prosto, to gdyby się jechało DDR to co 50m masz ustąp pierwszeństwo gdyby auto jechało i co 15m pump track. a wystarczyłoby zamiast robić DDR na terenie chodnika, puścić na ulicy pas ruchu dla rowerów który jedzie tak jak
mapache - @Szoser: z powodu takich gówien wręcz unikam niektórych miejsc gdzie jest D...

źródło: dddd

Pobierz
  • Odpowiedz