Wpis z mikrobloga

• 16
hyundai, volkswagen, renault. faktycznie jakość prima sort.

@RubberDiq: Przepraszam, ale w tym momencie totalnie nie rozumiem o co ci chodzi. Tak naprawdę wszystkie wyżej wymienione marki samochodów sprzedają auta relatywnie dobrej jakości kojarzone z byciem przysłowiowym wołem roboczym do tego stopnia, że kilka modeli VW na przykład weszło w kanon humoru i popkultury. Wystarczy zwrócić chociażby uwagę ile volkswagenów lub renault 10,15,20 letnich i starszych jeździ po polskich ulicach.
  • Odpowiedz
@RaV_Oyabun:

jak nawet, to przecież główny target chińszczyzny, średnia biedna klasa z mniejszych miejscowości, którzy chcą nowe auto, ale ich nie stać

Niezła ta bieda klasa z małych miejscowości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PiotrFr - @RaV_Oyabun: 
 jak nawet, to przecież główny target chińszczyzny, średnia b...

źródło: 1000018648

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
Niezła ta bieda klasa z małych miejscowości

@PiotrFr: Co prawda nie wiem jak w innych miejscach, ale średnia klasa z mniejszych miejscowości (przynajmniej z miejsca z którego pochodzę) kupuje raczej używane, ale trochę nowsze audi, bmw, mercedesy nowe/nowsze kia/hyundai/skoda/volkswageny/ople raczej renault na przykład a nie chińskie auta.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: jeszcze pewnie opłaca influrencerow i ci będę kocopoły o chińskich autach pisać. Jak czytam i oglądam recenzje tych wynalazków to może i elektryki uczą się już poprawnie robić to spalinowe to dalej im nie idą, plus dziwna obsługę mają wszystkie. Niech rusza ta armię inżynierów i opracują lepsza ergo imię używania ich aut.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: kiedyś zweryfikowałem te peany na cześć chińszczyzny i powypożyczałem ich trochę, zrobiłem prawie 3k km i już wszystko wiem. Ktoś, kto się nimi faktycznie zachwyca, ostatnio musiał jeździć Dacią sprzed 20 lat, wtedy to faktycznie może zrobić wrażenie. Sytuacja analogiczna do wychwalanych niemieckich wynalazków 20 lat temu, które zawsze i wszędzie wygrywały, a rzeczywistość swoje.

Oczywiście chińszczyzna robi się coraz lepsza, a europejskie wytwory coraz gorsze, ale jeszcze trochę
  • Odpowiedz
@Cztero0404

Nie widać nigdzie tego rzekomego podbijania rynku czym może się poszczycić skoda lub toyota na przykład hyundai/kia tych aut nie ma chyba w absolutnie żadnych służbach jak policja, straż pożarna, nie ma ich na uberach czy taksówkach, naukach jazdy, nie stoją zaparkowane na każdym polskim osiedlu, pod każdym sklepem w Polsce.

Toyoty/skody są brane na leasing przez korpo, największym klientem aut w Polsce są firmy biorące w leasing dla pracowników.
  • Odpowiedz
Nie ma aż takich przypadków, że praktycznie w tym samym czasie na główną jednego z bądź co bądź czołowych portali w Polsce trafiają 3 artykuły dotyczące tego samego w tym samym czasie.

@Cztero0404: ekhm, ekhm, afera zbożowa ekhm.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: mieszkam w Monachium i jest tu wielki salon BYD w samym centrum miasta, jak tu żyje 10 lat to nie widziałem na ulicy ani jednego samochodu BYD. Widziałem dużo rivianów, lucidairów i innych wynalazków ale nigdy BYD.
  • Odpowiedz
że jakiś chiński Hujgwong przebił Mercedesa i BMW to brzmi to jak siermiężna, tania propaganda, a nie coś napisanego przez pasjonata motoryzacji

@Nusantara: z ciekawosci, zobacz jakie silniki bedzie montowal, czy juz montuje mercedes do swoich aut. chodzi o silniki 2.0
  • Odpowiedz
  • 5
@Cztero0404 To zorganizowana grubsza akcja, mi ostatnio wyskakiwały tik toki o zajebistych chińskich samochodach w Polsce. Takie, że niby "ktoś ma myjnię i akurat klient zostawił a ja mogę go sobie dobrze zobaczyć to cudo techniki."
  • Odpowiedz
  • 0
mieszkam w Monachium i jest tu wielki salon BYD w samym centrum miasta, jak tu żyje 10 lat to nie widziałem na ulicy ani jednego samochodu BYD. Widziałem dużo rivianów, lucidairów i innych wynalazków ale nigdy BYD.

@fastmotion: Nic dziwnego, otworzyli salon w mieście bmw XD
  • Odpowiedz