Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 24 lata i ostatnio zamarzyły mi się studia z Ratownictwa Medycznego. Najbliżej mnie (a mieszkam na Pomorzu) jest Kwidzyn i tam właśnie realizowane jest Ratownictwo Medyczne w trybie niestacjonarnym. Problem w tym, że jestem po kierunku humanistycznym i to właśnie przedmiotów humanistycznych zdawałem maturę (nota bene 5 lat temu). O ile jeśli chodzi o rekrutację to nie stanowi to żadnego problemu, o tyle boję się, że mogą mnie przerosnąć niektóre przedmioty (biologię i chemię miałam tylko w 1 klasie liceum). Czy te studia są trudne? Jakie są najtrudniejsze przedmioty, jaki odsetek przedmiotów to taka pamięciówka, a ile jest przedmiotów, gdzie trzeba dużo liczyć.
#ratownictwomedyczne #ratmed #studia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jestem na drugim roku i też biologię i chemię miałem tylko w pierwszej klasie. Tak naprawdę dasz sobie radę bez tych dwóch przedmiotów. Najtrudniejsze przedmioty to chyba anatomia, fizjologia, farmakologia. Ogólnie pamięciowki jest bardzo dużo, musisz znać leki, co robią kiedy ich użyjesz i w jakiej dawcę. Ogólnie kierunek jest ciekawy i na pewno dużo przydatnych nawet w życiu codziennym rzeczy się nauczysz, ale miej na uwadze że jest
  • Odpowiedz