Aktywne Wpisy
synadama +112

źródło: temp_file6896019088095370268
Pobierz
dosefurious +139
Dzisiaj na lokalnej grupie z Rzeszowa wyświetlił mi się post o potrąceniu młodej dziewczyny. Dosłownie byłem w szoku po obejrzeniu nagrania. Chłop walnął młodą dziewczynę na pasach 18 grudnia 2023, ta odleciała na kilka metrów, połamane pół ciała, a gość dostaje karę grzywny xD Druga sprawa żadnej reakcji po potrąceniu - normalny człowiek w takiej sytuacji wybiega i od razu biegnie do potrąconej osoby, a tu facet odjechał, czeka, po czym zaczyna

źródło: 1000000788
Pobierzźródło: 1000000789
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Wątpie, że to jednorazowa akcja i jedyna taka kartka xd
@Horvath @Raisei-chan
Oni piszą to odręcznie bo mają do wypracowania określona ilość godzin miesięcznie w „służbie” czyli zawracaniu ludziom d--y na różne sposoby. I czas pisania listu wlicza im się w czas służby.
Wiem bo moi starzy tam są i do 18 roku zycia tez musiałem uczestniczyć w tym cyrku.
takie listy to normalka. Kiedyś pisało się dla godzin bo łatwiej sobie usiąść na 2h przy herbatce niż 2h chodzić po wiosce lub mieście w deszczu i dzwonić do domofonów.
@NaczelnyAgnostyk Osoba ta prawdopodobnie nigdy cię nie zastała w domu lub jest pionierem czyli zobowiązała się, że wykona zadanie głoszenia 50 lub 30 godzin w danym miesiącu.
@Madass od ponad roku zrezygnowali
O dziwo nie, myślałem że urwą kontakt ale jestem jedynym dzieckiem więc zaakceptowali że nie wierzę w te bajki. Oni jedyni w najbliższej rodzinie tam poszli więc z resztą rodziny kontakt nawet lepszy bo mogę wpaść na święta itp.
Ale reszta ludzi stamtąd, z wieloma miałem bardzo dobry kontakt, odwraca głowę jak mnie mija na ulicy. Strasznie to infantylne xD