Wpis z mikrobloga

Przychylny pisowi może nie jest ale nie krytykuje tej partii w sposób adekwatny do wyrządzanych przez nich szkód.

@Dlkvv: czyli innymi słowy, jeśli nie n----------z w pis w stylu silnych razem Giertycha, to jesteś prawie pisowiec ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@badreligion66: wydaje mi się, że Koroluk naciąga fakty, jeśli dobrze pamiętam to Dudek odciął się od pytania Kuisza o zamach stanu. Ja zrozumiałem że Dudek sugeruje, że Nawrocki będzie dużo mocniej przeszkadzał rządowi, wykorzystywał wszystkie możliwości, które prezydent ma i też takie, które będzie sobie próbował Nawrocki dołożyć, ale zamachu stanu Dudek nie sugerował.
  • Odpowiedz
@fordern: najbardziej obiektywny był jak brał hajs od Kurskiego za występy w TVP Kultura, no i obiektywnie się nie cieszył ze jego żona dostała stołek w NBP na stanowisku do którego nie ma kompetencji i za pieniądze na które nie zasługuje.

Niestety od przejęcia TVP przez koalicję pan profesor nie dostaje przelewów, co obiektywnie skwitował komentarzem że stara TVP może i była zła ale nowa jest jeszcze gorsza.

https://www.debata.olsztyn.pl/wiadomoci/polska/8955-prof-dudek-o-przejeciu-tvp-bylo-zle-a-jest-jeszcze-gorzej-najnowsze-slajd-kafelek.html
  • Odpowiedz
@badreligion66 w sensie że pracy w jakimś urzędzie od razu po człowieku widać że byłby zdolny do zamachu stanu? Co trzeba zrobić podczas przerzucania dokumentów żeby wykazać się takimi umiejętnościami?
Tak ogólnie gość jest zależny od partii to zrobi wszystko co mu powiedzą, ale to samo się tyczy i trzaskowskiego
  • Odpowiedz
@Idaho59 Dudek jest konserwą, ale mocno rigczową, gdyby wszystkie polskie konserwy były jak Dudek to polityka w tym kraju stałaby na dużo wyższym poziomie. Sam słucham wszystkie odcinki Dudek o Historii, czasem Dudek o polityce, mam też jego książkę Historia polityczna Polski 1989-2023 i też uważam ją za rzetelną i solidnie napisaną książkę.
  • Odpowiedz
  • 8
@Bumelante Będąc obiektywnym, tak należałoby robić. To ile pis narobił bałaganu w sądownictwie, będzie się Polakom odbijać czkawką dekadami. To tylko jeden aspekt ich działalności, a gdzie reszta? Lista szkód pisu jest tak ogromna, że aż absurdalna i wcale mnie to nie dziwi, że do wyborców Kaczyńskiego to nie dociera.
  • Odpowiedz
@Dlkvv dla wyborcy centro-prawicowego to naprawdę nie ma na kogo głosować, jak nie chce głosować na złodziejo-prawicę lub oszołomową-prawicę to co mu zostaje? Przydała by się taka normalna demokratyczna centroprawica, nawet katolicka, ale nie populistyczna czy rusko-onucowa.
  • Odpowiedz
@Dlkvv: przyznałbym ci rację, gdyby nie to że ich następcy, mimo że doszli do władzy pod hasłami obrony praworządności i demokracji, kontynuują pisowską tradycję naginania i wybiórczego stosowania prawa
  • Odpowiedz
  • 1
@Idaho59 Przecież jest PL2050 ale Hołownia nie jest antysystemowcem, nie wyróżnia się światopoglądem. i nie robi szopki politycznej jak większość, więc jest niewidzualny dla większości.
  • Odpowiedz
to ciekawe, zwłaszcza że pan profesor jest raczej przychylny pisowi

@Idaho59: Chłop nie jest wykopowym troglodytom, który wkleja wszędzie gwiazdki i nie podkreśla w co drugim zdaniu, jak bardzo nienawidzi pisiorów, więc dla wygłupka jest przychylny pisowi xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Idaho59 Dla mnie ta sprawa to absurd tym bardziej, że gdyby był w to zamieszany, to miałby dyplom. Kupienie papierka w tych czasach to nie wyczyn, zwłaszcza że Hołownia nie narzekał na brak kasy. Masz mnóstwo uczelni z zaliczeniami on-line, albo w formie projektów, które możesz komuś zlecić, więc zrobienie jakiegoś kulturoznawstwa to żaden wyczyn.

Cała sprawa jest pewnie po to, by go zniszczyć za blokowanie pewnych projektów ( ͡º
  • Odpowiedz
@Dlkvv tak, raczej nie ma mowy o jakichś zarzutach, ale widać że kręci i stara się wybadać ile wypłynie, więc zobaczymy ile wypłynie
  • Odpowiedz