Wpis z mikrobloga

• 18
@mr_ponglish Nie chcą:

"My nie chcemy być porównywane w zarobkach do mężczyzn. Chcemy po prostu mieć możliwość zarabiania pieniędzy. Chcemy mieć możliwość rozwoju w piłce nożnej. Mam na myśli to, że ja, mając 20 lat, byłam po dwóch kontuzjach barku. To są uszczerbki zdrowotne, które zostaną ze mną do końca życia. Ja to czuję i będę czuła. Podejmuję na boisku takie samo ryzyko jak mężczyzna, więc chciałabym mieć takie wynagrodzenie, żeby
  • Odpowiedz
@uncle_freddie: Nikt nie ma zarzutów do naszych piłkarek ale niestety na swiecie twarzą tego sportu były takie wykręty jak ta na zdj.

Poza tym wystarczy się promować w jakiś mediach skierowanych do kobiet aby przychodziły na mecze. Sponsorzy to zobaczą że jest jakaś stała grupa docelowa i przyjdą pieniądze. Proste. Mało jest firm typu Loreal które wydają kasę na różne kampanie to i na sport by nie wydały?
MarekKellemen - @uncle_freddie: Nikt nie ma zarzutów do naszych piłkarek ale niestety...

źródło: 1000040812

Pobierz
  • Odpowiedz
@uncle_freddie:
komentarz obrończyni po złym podaniu: "miałaś tam być, powinnaś się domyśleć"
komentarz bramkarki po nieobronionym strzale: "piłka leciała bardzo mocno, miałyśmy przewagę dwóch bramek, więc wolałam przepuścić bramkę i móc kontynuować spotkanie, niż zejść z połamanymi palcami, a poza tym nie wiedziałam, że piłka leci w kierunku bramki"

#logikarozowychpaskow
  • Odpowiedz
@uncle_freddie: nie chce być porównywana, ale chcę zarabiać tak samo XD. No sorry, kwestia tego że na tego 1 piłkarza w ekstraklasie jest 50000 innych. Na piłkarkę w ekstraklasie 500-1000 innych? Więc jeśli byłaby podobna popularność to ona by nie grała w tej ekstraklasie tylko pewnie 3 i zarabiałaby tyle co teraz. Kurtyna
  • Odpowiedz
@uncle_freddie przecież 5k to i tak za dużo na ich poziom. Ja zarabiam 5k i jakoś muszę sobie dać radę, a pracuję 8h dziennie. One trenują pewnie ze 4h w tygodniu. Chciałbym przypomnieć, że wielu piłkarzy z krajów biedniejszych zarówno trenują jak i pracują na pełen etat gdzieś indziej. Także jak tej Pani mało to niech się weźmie za robotę.
  • Odpowiedz