Wpis z mikrobloga

@siejeje: Gratulacje, niech służy i niech sprawia radość z jazdy
A tak nawiasem mówiąc to nowa 5 jest wyjątkowo paskudna. Kiedyś się śmiałem z E60, ale tamta generacja była milion razy ładniejsza.
  • Odpowiedz
@m4xejd: o tej też tak będziesz mówił za X lat. Sam się na tym łapałem, także nie oceniam już nowych BMW. Bober w m3 też mi się nie podobał, ale się opatrzyłem i jest już spoko xd. Pamiętam jaki był kwik na 6 e63/e64 a teraz ładnie się zestarzała
  • Odpowiedz
@sramnawykop dokładnie tak jest z nowymi modelami. Ja 2 lata temu kupiłem F10 po lifcie 2015. Moglem wziąć G30 przedliftem ale mi się strasznie nie podobała. Długi czas się oglądałem na G30 po lifcie i po roku czasu przedlift zaczął mi się podobać bardziej xD Jeszcze z rok trzeba będzie poczekać na G30 z B58.

Jaki masz silnik ?
wypokowytrol - @sramnawykop dokładnie tak jest z nowymi modelami. Ja 2 lata temu kupi...

źródło: temp_file9052564202474602582

Pobierz
  • Odpowiedz
@drahtzieher podmień całe elementy. Nie wiem jak z G30 ale do eFki za grilla na ebay zapłaciłem 30 euro i już rok się trzyma.

Ta 540i jest Twoja ? Jak wygląda spalanie w trasie przy prędkości 120-130 ? Pytam bo robie rocznie koło 40 tys km. 90% autostrada. Obecnie mam B47 i ten silnik jest zajebisty pod względem spalania.
  • Odpowiedz
@wypokowytrol: tak, moja, jest też zrobiona mapa + wydech M Performance Performance and Sound Kit z fabryki, ale to pierdoła bo ledwo ~20 koni tylko dodaje, ale zawsze coś.

Nie jeżdżę za często autostradą, moje trasy to w 90% miasto 50km/h i póki co średnie spalanie ~17L/100 jak jest grzane na 23 stopnie, z tym, że dużo jest niestety stopów i przyspieszeń. Jak jedziesz np. sobie równo 50-55 km/h to
drahtzieher - @wypokowytrol: tak, moja, jest też zrobiona mapa + wydech M Performance...

źródło: 5

Pobierz
  • Odpowiedz
@drahtzieher czyli spalanie w normie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) cos za coś. Czytałem dużo dobrych opini o tym piecu. W------a mnie już kle kle kle pod maską. Co do świateł wiem właśnie to zauważyłem. Ale wodze to tylko przy G30. Ewentualnie w starych eFkach przed liftem.

Co do grilla. Zwróć uwagę jak jest u Cb. W F serii grill to
  • Odpowiedz
@siejeje: a ładnych nie mieli? ()

Co do kierunków: pamiętam, jak BMW przy okazji wprowadzenia LEDowych lamp w E60 chwaliło się, że to takie bezpieczne, bo lampy stop i kierunkowskazy zapalają się natychmiast pełną jasnością, co daje inny kierowcom więcej czasu na reakcję.
Mamy rok 2024 (ok, już 2025) i BMW w ramach usiłowania wymyślenia czegoś nowego w lampach LED symuluje kierunkowskazy żarówkowe.
  • Odpowiedz
Moglem wziąć G30 przedliftem ale mi się strasznie nie podobała. Długi czas się oglądałem na G30 po lifcie i po roku czasu przedlift zaczął mi się podobać bardziej xD

@wypokowytrol: Przecież te modele to prawie kalka. Nic w nich kontrowersyjnego i są uniwersalnie lubiane
  • Odpowiedz