Kiedyś byłem na dniu próbnym w Januszeksie, typ co się mną zajmował ciągle wołał na mnie młody a przedstawiłem mu się już dwa razy, zaczęło mnie to irytować więc postanowiłem na niego mówić stary.
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał to kiedyś może na mój zasłuży.
Po 5 minutach od tej rozmowy wysłali mnie do domu, ciule jedne.
@Karacol: Z00merski płatek śniegu xD Jeszcze czerwony dywan ci powinni wyłożyć że łaskawie poszedłeś tam do roboty. Paradokslanie to się niczym od tego janusza nie różnisz, razem z reszta jadącym po nim w tym wpisie, takie samo bucowate i pogardliwe podejście do człowieka. Pamiętaj że po jakimś czasie zająłbyś jego stanowisko i być może dostałbyś jeszcze kogoś młodszego do nauki. Gwarantuje że dopiero po tygodniu byś skumał jak ma na
@Karacol: ogólnie dobrze zrobiłeś, ale na pewnym etapie zamiast dalej pyskować trzeba było mu stanowczo powiedzieć że sobie nie życzysz żeby do Ciebie tak się zwracał
@Karacol: ,, Młody" to raczej dość uniwersalna ksywa na początek. I zazwyczaj jest to określenie neutralne a nie kpiące. Jakbyś pracował gdzieś w policji, jako marynarz albo w teatrze to również część osób by cię tak nazywała (przynajmniej do czasu pojawienia się nowego młodego).
@Karacol można było mu odpowiedzieć w kwestii szacunku, że niektórzy muszą sobie na szacunek zasłużyć, a niektórzy się już z przynależnym szacunkiem rodzą. 🙂
@eeehhh: nie ma to jak usprawiedliwiać brak kultury kultem z--------u xD
Przecież to praca w jakimś januszeksie na etacie. Wiadomo że trzeba się przykładać do pracy, ale na równi co pracę trzeba mieć szacunek do współpracowników. Jak skończysz robotę w Januszeksie, to nikt Cie nie będzie pamiętał z tego że poświęciłeś kazde powiedzenie przepraszam/dziekuje/proszę za 10 sekund więcej pracy xD tylko Cie zapamiętają jako buraka, który chyba nie wie po
@VZee fajnie ale czy Janusz był stary czy w średnim wieku? Stary to ktos 55 w górę jak był w średnim wieku to mógł czuć obrażony. Zawsze łebków nazywam młody bo nie chce mi się pamiętać ich imion. Na jak mnie nazywali młodym to zawsze dumny byłem bo to oznacza że zazdroszczą mi witalności.
@falden płatek śniegu dumny że na bezrobociu wylądował. U mnie też wszystkich świerzych nazywamy młodymi. A czemu? A bo np żeby nie dawać młodemu zbyt skomplikowanych zadań bo właśnie DLATEGO ZE jest młody i nieopierzony xd
nie ma to jak usprawiedliwiać brak kultury kultem z--------u xD
@quizonmyface: Nie wiem co ma do tego kult z--------u ale spoko xD OP pewnie oczekiwał że wszyscy będa go przepraszać na kolanach za to że jest tylko kolejnym Damianem, Kamilem, Mariuszem, Mateuszem, Łukaszem czy innym Pawłem, przewijajacych się przez firmę w setkach i tysiącach. Tylko że no zapomniałem, on jest tym wyjątkowym.... do mościpana trzeba się odzywać odpowiednio, bo jeszcze
@Kolegiusz: jeżeli nie chce ci się uczyć imion twoich współpracowników, a oczekujesz tego od niech, to znaczy że jesteś chamem i tak się wszystkim przedstawiasz. Dodatkowo w Polsce wielu starzejących się nieudaczników uważa, że należy im się szacunek ze względu na liczbę w dowodzie osobistym, bo nic innego przez całe swoje życie nie osiągnęli.
@eeehhh: moim zdaniem OP chcial dac pstryczek w nos staremu piernikowi i tyle. Ale kolejny Damian, Kamil, Mariusz, Mateusz.. to nie są kolejne imiona tylko kolejni ludzie, których należy traktować z szacunkiem a do tego trzeba odrobinę kultury. Niezależnie od wieku i stanowiska
@deni28s ale co w tym dziwnego? Widziałem setki razy jak technik poprawiał po magistrze. Przewaga technika jest taka że często zjadł sobie żeby nad materią z jaką pracował i wie jakie są możliwości. Magisterek nie wynurzy nosa poza pc a potem zdziwiony że zaprojektował kibel. Trochę to mówi o jakości szkół wyższych w pl a raczej ich brak.
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał to kiedyś może na mój zasłuży.
Po 5 minutach od tej rozmowy wysłali mnie do domu, ciule jedne.
#pracbaza
Komentarz usunięty przez moderatora
Przecież to praca w jakimś januszeksie na etacie. Wiadomo że trzeba się przykładać do pracy, ale na równi co pracę trzeba mieć szacunek do współpracowników. Jak skończysz robotę w Januszeksie, to nikt Cie nie będzie pamiętał z tego że poświęciłeś kazde powiedzenie przepraszam/dziekuje/proszę za 10 sekund więcej pracy xD tylko Cie zapamiętają jako buraka, który chyba nie wie po
@quizonmyface: Nie wiem co ma do tego kult z--------u ale spoko xD OP pewnie oczekiwał że wszyscy będa go przepraszać na kolanach za to że jest tylko kolejnym Damianem, Kamilem, Mariuszem, Mateuszem, Łukaszem czy innym Pawłem, przewijajacych się przez firmę w setkach i tysiącach. Tylko że no zapomniałem, on jest tym wyjątkowym.... do mościpana trzeba się odzywać odpowiednio, bo jeszcze