Wpis z mikrobloga

Kiedyś byłem na dniu próbnym w Januszeksie, typ co się mną zajmował ciągle wołał na mnie młody a przedstawiłem mu się już dwa razy, zaczęło mnie to irytować więc postanowiłem na niego mówić stary.

On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał to kiedyś może na mój zasłuży.

Po 5 minutach od tej rozmowy wysłali mnie do domu, ciule jedne.

#pracbaza
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2132
@Karacol: to byl pierwszy z kilku etapow mobbingu. Na kolejnych zaczely by sie inne przezwiska, wyolbrzymianie nawet najdrobniejszych bledow, umniejszanie, wykluczanie etc. Miesiacami bys sie zastanawial co robisz zle ze nie chca cie koledzy z pracy zaakceptowac, a praeda jest taka, ze jak nie jestes takim patuchem jak oni i nie potrafisz zlapac z nimi wspolnego jezyka, to nigdy cie nie zaakceptuja i jeszcze na koniec powiedza, zes c-----y bo
  • Odpowiedz
  • 111
@Karacol szkoda czasu na takie miejsca, moja kariera w januszexie skończyła się tak, że brygadzista chciał mnie bić, bo powiedziałem szefowej prawdę o tym jakim jest bucem i jak traktuje ludzi. Oczywiście mnie nie uderzył bo zabrakło mu jaj, a szkoda.
Swoją drogą on tam nadal gnębi ludzi. Mam wrażenie, że niektórzy lubią być traktowani w pracy jak śmieci. Korpo jest złe ale małe firmy o rodzinnej atmosferze, w których czas
  • Odpowiedz
@Karacol: I bardzo dobrze zrobiłeś, a Januszowi należała się ta lekcja. Nie powinno się oczekiwać od innych lepszego traktowania, niż samemu się ich traktuje.
  • Odpowiedz
a Januszowi należała się ta lekcja.

@lewoprawo: przecież Janusz ten lekcji nie przyjął, dla niego młody obraził majestat wielkiego pana majstra, co od 20 lat wykonuje w kołchozie jedna czynność i któremu należy się bezwzględny szacunek xd
  • Odpowiedz
  • 80
@Karacol przerobiłem już z 10 Januszexów. Wszędzie jest to samo. Głupie buraki wieśniaki (nie mylić z mieszkańcami wsi) z wybujałym ego bo łun tu pracuje 30 lat i łun tu rządzi i jest nie do ruszenia a ty nie masz nic do gadania! I co stwierdzam po obskoczeniu tych paru robót, im bliżej miasta tym lepiej i nie na produkcji, jakikolwiek magazyn lepszy. I jeszcze dopowiem, im mniejsza ekipa tym lepsza
  • Odpowiedz
@Karacol w sensie wszedłeś do jakiegoś zakładu, pierwszego dnia zacząłeś ludzi po kątach rozstawiać, a jak ktoś Ci wytłumaczył że młodym będziesz przez chwilę, to się oburzyłeś?
  • Odpowiedz