Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dziewczyna jest na mnie wkurzona od wczoraj, bo przyznałem się że nie smakują mi jej potrawy.
Wiecie jak to jest. Na początku nie byłem szczery, bo nie chciałem zranić jej uczuć, a potem trudno było wyjść z tego kłamstwa. To nie jest tak, że ona gotuje źle. Myślę że gotuje dobrze, ale zbyt dużą wagę przywiązuje do wyglądu dania, a zbyt małą do smaku.
Jej dania wyglądają jak z obrazka, ale brakuje smaku. Niezależnie co robi to wszystko jest jakieś takie mdłe, pozbawione smaku.

Więc w końcu zebrałem się na szczerość po tym jak na wigilii u mojej rodziny (byłem sam, bez dziewczyny) wszystkie dania mi tak smakowały, że uznałem że muszę na codzień jeść smacznie.
Nie powiedziałem dziewczynie, że to przez to że dania mojej babci i matki mi smakowały i stąd ta moja szczerość, żeby jej nie zranić.
Ale ona i tak bardzo się zdenerwowała, nawet płakała, że tyle dla mnie robi, a ja nie doceniam i w ogóle. To jest prawda, spędza bardzo dużo czasu w kuchni i zawsze mam jedzenie dane pod nos. I ja to naprawdę doceniam ale co mam zrobić jeśli mi jej dania nie smakują.

Jak wyjść z tej sytuacji, żeby się pogodzić? Nie mam pomysłu.

#gotujzwykopem #jedzenie #swieta #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach