Aktywne Wpisy
Mucha_w_oku +7

PorzeczkowySok +150
dorosłego jerzyka wczoraj znalazłem
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
leżał na brzuszku z rozwiniętymi skrzydłami, oddychał i oczka otwarte, ale się nie ruszał, nawet jak podszedłem
sporo kotów i psów w okolicy, więc poszedł w pudełko i bezpieczne miejsce, w necie znalazłem, że straż miejska zabiera dzikie zwierzęta do weta
jerzyk jeszcze ma takie szczęście, że jest pod ochroną ścisłą
zadzwoniłem, chociaż nie cierpię dzwonić, pan był miły, przyjechał patrol, jak niosłem pudełko, to ptaszek nawet się
źródło: IMG_20260720_172451698
Pobierz

Tutaj filmik na yt o ktorym mowi, co sklonilo ją na te decyzje:
https://youtu.be/_uEG0H4RXcA?si=dPrS2kJXGxVJj1eH
#programowanie #programista15k #pracait #j--------e
źródło: temp_file2212926570256544839
PobierzA nie, czekaj...
@Milo900: no jak na pierwszy projekt to istotnie p--------e
@Milo900: Spróbuj przejść w coś mniej IT - sorry, ale programowanie za 6 tys. netto to żal.pl, od stycznia minimalna to jakieś 4 tys. netto będzie.
Mieli po miesiacu duzo cv i znalezli rozne perelki seniorow po 700-800 b2b day.
I w wiekszosci projektow nowe osoby to sa z rynku, ktore powiedza mniej niz wczesniej chcieli.
@Milo900: Przy inflacji 5%, to tragedia jest. Teraz jest race to the bottom - jak ktoś musi zarabiać to weźmie każdą stawkę.
Czasem gadam z programistami i mowili ze 2-3 lata temu byly raz na tydzien maile o tym ze szukaja jakichs ludzi do zespolow, ze szukaja z polecenia itp. teraz takie maile sa moze raz na dwa-trzy
Ta branża i tak juz mi mocno sprała beret niestety.
W zlym momencie wszedlem do branzy albo cos.
Na linkedinoe duzo ludzi z expem komercyjnym nawet 3-4 lata maja #opentowork
źródło: 1000037465
Pobierz@Milo900: Mediana zarobków na OF to 80 dolarów.
https://www.miastokobiet.pl/ile-zarabia-sie-na-onlyfans/