Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem osobą wrażliwą, bardzo przejmuję się wszystkim (w tym ludźmi), za dużo rozkminiam, jestem przebodźcowany itd. To wpływa negatywnie na moje życie, gdyż regularnie mam gorsze dni, odpuszczam, nie jestem konsekwentny. Jedną z rzeczy które obrywają przez taką sytuację jest moja wielka pasja, czyli siłownia. Moim marzeniem jest zrobić 10-12% bf i jestem na redukcji już kilka miesięcy, ale przez to że każdy dzień jest dla mnie takim wyzwaniem psychicznym to odbija się to gorszej dyspozycji siłowo-mentalnej tak potrzebnej w tym okresie i dlatego efekty redukcji przychodzą powoli.
Wobec powyższego spróbuję cały styczeń 2025 niczym się nie przejmować. Po prostu wyłączam mózg i włączam autopilota. Zachowuję się jak robot, pobudka - trening na silowni - praca - cardio - przygotowanie posilkow na nastepny dzien - spanie - powtórz. I tak przez cały styczeń. Na zasadzie checklisty. I każdego dnia znowu to samo i znowu to samo i znowu to samo.

Nie ukrywam, że trochę boję się takiego życia, bo co to za życie kiedy go nie przeżywasz tylko żyjesz jak robot. Boli mnie jak widzę jak inni ludzie żyją, śmieją się, a ja jak ten robot każdego dnia tylko praca. No ale spróbuję, najwyżej przez kolejne 11 miesięcy będę ponownie przejmował się wszystkim i zamartwiał. 1/12 roku to przecież tylko 8.33%, a więc pozostaje 91.67% roku na przejmowanie się i odpuszczanie.

#silownia #fitness

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeżeli jesteś bardzo wrażliwy to moim zdaniem nie powinieneś sam próbowac żyć jak robót. To Cię bardziej zniszczy bo wcześniej czy później wrócisz do wrażliwości i znowu będzie obwinianie samego siebie. Pogadaj z psychiatra, powiedz mu co jest 5 to może znajdziecie leki dla Ciebie żebyś za bardzo nie był wrażliwy jak to Ci przeszkadza
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trening siłowy i cardio dzień w dzień przez cały miesiąc ? no powodzenia xd weź sensownie to porozkładaj w ciągu tygodnia i daj sobie przerwe na regenerację, bo się przetrenujesz jeszcze i kontuzji nabawisz albo wypalenia
  • Odpowiedz