Wpis z mikrobloga

A gdyby tak stworzyć "wykopową" aplikację matrymonialną? Nie randkową, bo od tego jest #tinder czy inne #badoo czy co tam jeszcze... Zdjęcie, szczegółowa ankieta, która już na etapie algorytmu podsuwałaby osoby o jak największej zgodności profilowej (dajmy na to dla całego profilu zgodność co najmniej 75%, ale we wskazanych kwestiach zasadniczych, typu ślub/dzieci 100% zgodności)? Aplikacja byłaby darmowa, co najwyżej jakieś postaw kawę czy coś, jakby ktoś chciał wspierać projekt. Od początku założenie, że pula użytkowników będzie ubywała, bo jak ktoś znajdzie, to skończy korzystać.

Co wykopki na to?

#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #randkujzwykopem
  • 264
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 276
@moll

Przecież masz @MirekSzukaZony i tam dość szczegółowe są pytania i w mojej ocenie wystarczające by dobrze poznać drugą osobę. Z resztą ten pomysł miałby sens w 2019 czy 2020 a nie w 2026 gdzie większość normalnych już dawno uciekła xD
  • Odpowiedz
@moll: ale po co? W jakim celu?
"ciociu" moll szanuje Cie bo madrze gadasz (nie zanczy to ze zawsze sie zgadzalismy :P ale mimo to raczej sie szanujemy)
Tylko po co to komu?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
@Famine: ale nie jako część wykopu, raczej w oparciu o doświadczenia wykopków

I niby większość normalnych uciekła, a spłakują się regularnie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 25
@gorzki99: po to, żeby coś realnie zrobić z kryzysem samotności. Mimo wszystko ucyfryzowania relacji, szczególnie w młodszych pokoleniach, nie jesteśmy w stanie cofnąć, ale być może jesteśmy w stanie ucywilizować. W ten sposób dasz "znaną" przestrzeń, ale reguły nie będą nastawione ani na ruchaczy ani na dojenie zdesperowanych
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@GARN: za to na tiktoku, albo insta lepsze, ale ponieważ trzeba od czegoś zacząć, doświadczenia mężczyzn mogą być bazą wyjściową. Potem można rozwijać dalej
  • Odpowiedz
@moll: Ja jestem za, chętnie bym się zgłosił, żeby poznać kogoś odpowiedzialnego, z odpowiednią wizją na siebie i przyszłość
  • Odpowiedz
po to, żeby coś realnie zrobić z kryzysem samotności.

@moll: "ciociu" ale to tak nie dziala :D
"Kryzysu samotnosci" nie pozbedziesz sie klikaniem. (mam spore doswiadczenie wiec wiem co mowie).

Bez wyjscia do ludzi dalej bedzie to tylko omijanie problemu (tak jak to robia te wszystkie inne portale). Nie bedzie to rozwiazaniem.
  • Odpowiedz
@moll: z moim s-----------m to neo i cały matrix nie pomoże, a gdzie jakaś aplikacja na kiju pani koxhana
hipergamiczne bestie som same tutaj i człowieka wykończom zanim sie jeszcze zacznie akcja właściwa dajcie spokuj kto to widział no ludzie kochani
  • Odpowiedz
@moll: dopiero co dziewczyna wrzuciła tu swoje zdjęcie to jakiś kasztan ją zbeształ i jeszcze się z tego cieszył. Nie zapominaj gdzie jesteś.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@gorzki99: wiem że nie działa, ale z drugiej strony działa. Coraz więcej par poznaje się w sieci. Internet to stety-niestety potężna przestrzeń interakcji międzyludzkich
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@retronom: nie tutaj, spokojnie, oddzielna aplikacja, ale w oparciu o doświadczenia wykopków, tak żeby zbudować algorytm, który faktycznie podsunie sensowne dopasowania, a nie będzie nastawiony na dojenie naiwniaków
  • Odpowiedz