Wpis z mikrobloga

Polecacie jakis laptop do około 5k do projektowania, autocad ? Może być poleasingowy jeśli by się opłacało. Może da rade jakiegos thinkpada ugrać? Fajnie zeby nie mial zintegrowanej karty graficznej, sporo Ramu.
#autocad #projektowanie #laptopy #komputery
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xDOlejxD: Nie lepiej stacjonarkę? Za ta samą kasę 3x lepszy sprzęt kupisz. A do Lapka do pracy typu kodowanie, grafika, czy CAD, żeby cokolwiek sensownego zrobić i tak musisz podpiąć zewnętrzy monitor, klawiaturę i myszkę. Więc finalnie, i tak kończysz ze stacjonarką, tylko gorszą. Ja ten błąd niestety popełniłem. Mam lapka, a jest de facto stacjonarką. Teraz już składam PC stacjo.
  • Odpowiedz
Może być poleasingowy jeśli by się opłacało

@xDOlejxD: nie warto, chore ceny za złom typu dell precision czy thinkpad p, chore ceny używek - kupisz sobie choćby nowego legiona o wyższej wydajności...
Choć pytanie czy chcesz grać, bo jak nie to tak średnio ta grafika jest potrzebna. Nie wiem co masz teraz, ale apu amd dają radę.
  • Odpowiedz
@xDOlejxD: Z takich tańszych, z oddzielną kartą IdeaPady. Niby gorsze od think padów, ale te tańsze think pady chyba nie mają kart. A i tak z czasem i tak kupisz stacjo, jak ci się sytuacja zmieni, więc nie ma sensu serio kupować drogich lapków. Ja mam właśnie ideapada z GPU nvidi. Chociaż przyznaje, że tez pod gierki kupiłem. Nie ma się co samo oszukiwać () Nie
  • Odpowiedz
@xDOlejxD: teraz można złożyć stacjonarki rozmiaru dwóch kartonów np taki od mleka i nie są one mini grzejnikami domowymi wbrew pozorom mające takie same wydajne osiągi jak duże komputery
Gabaryt - @xDOlejxD: teraz można złożyć stacjonarki rozmiaru dwóch kartonów np taki o...
  • Odpowiedz