@korni007: no p--------z glupoty, w kontraktorniach jest presja pracy i z-------l ale za to za dużo większe dolary niż w spokojnej pracy w korpo bezpośrednio u żyda na uop. i do tego w 99% B2B gdzie jak sie kontraktorni skończy oplacac cie zatrudniac to cie w----------a z dnia na dzien. coś za coś, ale w konktraktorniach robi się największy hajs. tak teraz napisz o tym że kontraktornia zgarnia 99% wyplaty
@korni007 dobra, jak jesteś cham to nie będę ci tłumaczył. Elo
@conamirko otóż nie działa to tak, że jak nie przez kontraktornia to sobie bezpośrednio załatwisz kontrakt. Firmy zlecają podwykon komuś innemu nie dlatego, że sami nie umieją znaleźć pracowników, a raczej dlatego, że im się właśnie taki układ opłaca.
No ale po ewidentnie zmierzył swoją miarą według tego co zna z agencji zatrudniającej na kasy w markecie xd
Pracując w kontraktornii jesteś zwykła programistyczna dziwką. Bo niby czym się różnisz od cór Koryntu? Masz nad sobą alfonsa, który przydziela Ci pracę, im jesteś lepszy tym większy masz z tego hajs. Jak się nie sprawdzasz to lecisz na bruk. Kończy się jeden projekt to alfons załatwia nowego szwagra, i znowu Cię wykorzystują.
@conamirko dalej nie rozumiesz. Op pisał, że ktoś nie umie ogarnąć sobie roboty. Czyli co, możesz zamiast tego bezpośrednio podpisać kontrakt z tą firmą? A no nie możesz, bo właśnie dlatego wynajeli kontraktornie, żeby nie zatrudniać samemu pracowników.
Ja wiem, że niektóre firmy zatrudniają bezpośrednio. Ogarnij chłopie xd
kiedyś oglądałam gallileo i tam było powiedziane że antyperspirant działa najlepiej kiedy jest nałożony pod pachy chwilę po prysznicu także jeżeli nie chcecie śmierdzieć tego lata jak cebula i stare skarpety to spróbujcie tego protipa od gallileo i cioci fsfdjf
źródło: orly-generator
PobierzKontraktornia to nie jest pośredniczak, czy agencja zatrudnienia
@wstanczyk: tylko co? xD
tak teraz napisz o tym że kontraktornia zgarnia 99% wyplaty
@conamirko otóż nie działa to tak, że jak nie przez kontraktornia to sobie bezpośrednio załatwisz kontrakt. Firmy zlecają podwykon komuś innemu nie dlatego, że sami nie umieją znaleźć pracowników, a raczej dlatego, że im się właśnie taki układ opłaca.
No ale po ewidentnie zmierzył swoją miarą według tego co zna z agencji zatrudniającej na kasy w markecie xd
@wstanczyk: jak to nie działa? Większość programistów pracuje w firmach bezpośrednio na UOP, takich na B2B bezpośrednio pod firmą też nie brakuje
Przeczytaj na spokojnie jeszcze raz to co przeczytałeś, bo nie odpowiedziałeś czym się różni kontraktornia od agencji czy pośrednika xD
Ja wiem, że niektóre firmy zatrudniają bezpośrednio. Ogarnij chłopie xd
Komentarz usunięty przez autora