Aktywne Wpisy

trebeter +179
#trzecieoko serio?

Zawod_Inwestor +90
#gielda Tak sobie czytam różne badania z przeszłości i teraźniejszości dotyczące czynników, dzięki którym teoretycznie można próbować w długim terminie pobić S&P500 czy nawet Nasdaq100 i metaanaliza tych badań doprowadziła mnie do przełomowego odkrycia: kup se etfa to znormalniejesz. Niestety dzisiaj już absolutnie nie jest prawdą twierdzenie, że "ETFy są dla przeciętniaków", bo mamy dostępne tanie fundusze skoncentrowane na najbardziej quality sektorach jak np. nasdaq100.
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
źródło: obraz
Pobierz

źródło: orly-generator
PobierzKontraktornia to nie jest pośredniczak, czy agencja zatrudnienia
@wstanczyk: tylko co? xD
@conamirko otóż nie działa to tak, że jak nie przez kontraktornia to sobie bezpośrednio załatwisz kontrakt. Firmy zlecają podwykon komuś innemu nie dlatego, że sami nie umieją znaleźć pracowników, a raczej dlatego, że im się właśnie taki układ opłaca.
No ale po ewidentnie zmierzył swoją miarą według tego co zna z agencji zatrudniającej na kasy w markecie xd
@wstanczyk: jak to nie działa? Większość programistów pracuje w firmach bezpośrednio na UOP, takich na B2B bezpośrednio pod firmą też nie brakuje
Przeczytaj na spokojnie jeszcze raz to co przeczytałeś, bo nie odpowiedziałeś czym się różni kontraktornia od agencji czy pośrednika xD
Ja wiem, że niektóre firmy zatrudniają bezpośrednio. Ogarnij chłopie xd
Komentarz usunięty przez autora