Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +34

bronxxx +66
Jeżeli laski wszędzie wystawiają c---i w dekolcie, to dlaczego by nie rozpocząć mody żeby wystawiać kawałek jaj na widok? A wtedy, kiedy by zerkała, to jest zwracasz kulturalnie uwagę "gapisz mi się na jaja"?

@Michal_Spira: ale bzdura - jeśli sklejasz z Kafki, AWS, redis to właśnie dalej jestem CRUDiarzem. Co jest trudnego w kafce czy redisie? xDDD
+1, chłop chyba złapał efekt dunninga krugera na chwilę jak zaczął coś robić na awsie xD
Jako
byle małpa CRUDziarska umie zrobić upload pliku do S3 czy odczytać event z SQSa
Ale z tymi porządnymi certyfikatami to aż ryknąłem na głos śmiechem
XDDDD
źródło: image
Pobierzlol, AWS Solutions Architect weź se zdaj, to nie jest takie łatwe, tak samo Adminkę z K8S, właśnie on są dość dobre, jakie niby Twoim zdaniem są lepsze?
Jedynie CKS ma jakiś sens w tej grupie kubernetesowych certów bo ciężej odpowiedzi w necie znaleźć, a co do solution Architecta to dalej masz tam pytania ABCD czy się coś zmieniło? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Romska_Palo_Ul_Laputa: skąd znasz tą stronę? nie wiedziałem o niej
Używanie Kafki czy też Redisa jako kolejki jest banalne. Można też wejść w temat dużo, dużo głębiej. Kafka jest w stanie przetwarzać miliony eventów na sekundę, ale tego nie uczą na tutorialach. Redis potrafi robić cuda jako key-value store, ale musisz naprawdę solidnie zgłębić dokumentację.
A w praktyce to te kilka dni nauki wystarczy w
@Ksiega_dusz: A masz topowe studia? Bo firmy szukające za dobre stawki są zazwyczaj z US/skandynawii i oni lubią brać po topowych studiach. Raz k-------e nawet skany indeksu mojego sprzed 15 lat chcieli.
Nie mówię tutaj o firmach typu FAANG, tylko normalnej kontraktornii która jest korporacją. Potem delegowanym się jest do klientów na projekt.
Jestem trochę załamany i