Wpis z mikrobloga

@Kapitan_Leningrad w ogóle zawsze mnie to śmieszyło że jest jakiś casting na najemcę i trzeba pajacować przed januszami żeby dostać nawet głupią klitkę rozmiarów schowka na miotły xD
nie zgadzać się na ten cyrk, niech giną
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii: Niech mama wyciąga jak najwięcej. Później sprawy o RODO sie mogą sypać aż miło.
W jaki sposób będą przetwarzane dane kandydatów, czy sposób transferu danych jest bezpieczny itp itp.
Ktoś kto się godzi z własnej woli na takie rzeczy jest przygłupem.
Dwa - druga strona w postaci wynajemcy też jest głupia, bo social media można sfałszować, zrobić fejkowe konta albo mieć alternatywne itp.

Jak ktoś będzie chciał to łatwo
  • Odpowiedz
@Kapitan_Leningrad: To prawda. Dla tego kilku lokatorów mamy z polecenia. Nie no mama nic nie wyciąga bo jej to nie interesuje. Pozatym to nie sa jakieś luksusowe mieszkania. Kaucja w wysokości 2 czynszów raczej gasi wszelkie zapędy na niszczenie. Dodatkowo odsiewa najgorszą patolę, bo patola najczęściej nie ma płynności żeby dać taką kaucję. Ale główne kryterium to rozmowa. Po wyglądzie, ubiorze, i najważniejsze, po słownictwie i akcencie o razu widać
  • Odpowiedz
@Kapitan_Leningrad:

Od takich rzeczy jest najem instytucjonalny albo okazjonalny gdzie wyznacza się adres do ewentualnej eksmisji. Podpisujesz u notariusza koszt pół na pół albo po stronie wynajmującego.

Tak tak. A co prosze pana, jesli dzien po podpisaniu osoba udostepniajaca ow adres do eksmisji wycofa zgode albo powie, ze ma gdzies i zadnego delikwenta nie przyjmie? Mozesz isc do sadu, wyrok za trzy lata. Albo siedem. Ja nie wiem jakim cudem
  • Odpowiedz
Niech mama wyciąga jak najwięcej. Później sprawy o RODO sie mogą sypać aż miło.

W jaki sposób będą przetwarzane dane kandydatów, czy sposób transferu danych jest bezpieczny itp itp.

Ktoś kto się godzi z własnej woli na takie rzeczy jest przygłupem.

Dwa - druga strona w postaci wynajemcy też jest głupia, bo social media można sfałszować, zrobić fejkowe konta albo mieć alternatywne itp.

@Kapitan_Leningrad: Ta już widzę te sprawy rodo,
  • Odpowiedz