Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ciekawostka z Konstancina: Skanska tak zapieprza z remontem drogi między Piasecznem a Konstancinem, że normalnie rok przed czasem skończą. A dlaczego? Bo droga jest potrzebna deweloperom! Co ciekawe, podobno nawet Lewandowski macza w tym palce. Ciekawe, czy gdyby nie deweloperzy, remont skończyłby się tak samo szybko.

Wpis z lokalnej grupy na FB:

"...No i mam teraz wyjanienie całości, skąd takie przyspieszenie tematu drogi przez Konstancin. Profbud z "Lewym" w Mysiadle chce wybudować osiedle na 20 tys. osób. Miał problem z projektem ze względu na brak drogi o wystarczającej przepustowości. Teraz na swoich folderach podają drogę Nowa Iwiczna - Konstancin w okolicach torów jako drogę, na którą podpisane umowy na studium wykonalności. Dalej mamy osiedle na miejscu papierni na 25 tys. mieszkańców + Park Handlowy w Bielawie. I mamy swoisty Trójkąt Deweloperski który lobbuję tą drogę. Burmistrz Piaseczna jest bardzo małym pionkiem w tej grze "gigantów". I boi się wychylać. Maksymalnie chcę załatwić ciąg tej drogi jak najdalej od swojego osiedla.... Miejscowi "ekolodzy" też będą siedziały cicho. Podejrzewam różne opcje dla czego. Ale protestować nie będą. W związku z powyższym, Konstancin będzie miał drogę w tej wersji, w której ta drogę zatwierdzi Trójkąt Deweloperski. Razem z "Lewym". Swoista struktura z Południa Włoch. Burmistrz Konstancina NIC nie zrobi dla tego, żebym zacząć długotrwały i skuteczny protest. Ogród Botaniczny, Naturą i mieszkańcy Konstancina stracą dużo. Deweloperzy zarobią fortunę. Władza i miejscowi "ekolodzy" również będą zadowoleni. Moja prywatna opinia. Oby się myliłem. P. S. Czy Profbud nie buduję coś za Ratuszem?..."

#nieruchomosci #bk0procent

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach